Sport & Vrije tijd
Typography

023 Zandvoort Sport - Minister Bruno Bruins van (Sport) heeft geen zin om mee te betalen aan de totstandkoming van de Formule 1 races in Zandvoort. Het Circuit Zandvoort heeft bij de minister  een subsidieaanvraag ingediend voor een jaarlijkse bijdrage van € 5 miljoen, maar de minister voelt daar helemaal niets voor.

Circuit Zandvoort is op zoek naar de nodige miljoenen om de Formule 1 naar Zandvoort te halen. Zandvoort staat al op de racekalender, maar dat vindt alleen maar doorgang als het circuit zijn zaakjes op orde heeft en dus ook de financiën keurig heeft geregeld. En dat gaat niét gebeuren met hulp uit Den Haag; de minister is van mening dat die kosten op een andere wijze en wellicht door het bedrijfsleven moeten worden gedragen. De Formule 1-organisatie is immers een commercieel en beursgenoteerd Amerikaans bedrijf dat zijn geld verdient met de Formule 1 en voor een Grand Prix in Zandvoort dus niét bij de Nederlandse regering moet aankloppen. “Zo’n evenement moet door de commercie worden gefinancierd”, aldus de minister. Volgens hem hebben veel Nederlandse bedrijven belangstelling en wellicht ook financieel voordeel met sponsoring van de komst van de Formule 1, en dus van Max Verstappen, naar Zandvoort.  

 

Het circuit heeft nog tot eind maart de tijd om de financiering rond te krijgen met onder andere het ophalen van de nodige gelden via kaartverkoop, vip-arrangementen en andere sponsormogelijkheden. Krijgt men dat niet voor elkaar, dan zal de F1-organisatie hoogstwaarschijnlijk een streep door Zandvoort halen. Daar sommigen van mening zijn dat het circuit van Assen geen optie is, zal er in dat geval helemaal geen Grote Prijs van Nederland komen.

Jos de Jong

Body & Fit

Quote

Sport nu.nl

17 juli 2019

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

D Reizen

Center Parcs

Aanbevolen artikelen