NL Magazine Kunst - “Wat zit ik nou de hele dag te doen… Ik sta op, ga werken, lees en produceer een paar uur. Ik heb 10 tot 12 uur per dag nodig om te werken. Zit gewoon in mijn systeem. Als je niet gepubliceerd wordt hebben de mensen al snel de indruk dat je aan het lanterfanten bent. Niets is minder waar. Ik werk iedere dag, 7 dagen per week. Aan mijn boeken, gedichten, aforismen en spreuken, zelfs een tijdje aan columns en als klapstuk een toneelstuk. Dat alles zit in de mappen.”

Lees meer...

NL Magazine Kunst - De Nederlandse Gouden Eeuw bracht enkele van de grootste kunstenaars en ambachtslieden uit de geschiedenis voort, maar slechts weinigen kunnen zich meten met het genie van Rembrandt. Deze monografie in XXL-formaat herdenkt 350 jaar ongeëvenaarde erfenis en verzamelt de 330 schilderijen van de kunstenaar in prachtige reproducties en details die onthullen hoe Rembrandts geschilderde werken in al hun vormen zijn opgebouwd uit fijne kneepjes - de totaliteit van elke subtiele rimpel, blik of figuur.

Lees meer...

NLMagazine Cultuur, Film VIDEO - Keira Knightley speelt in The Duchess hertogin Georgiana Spencer. Ze is getrouwd met de hertog van Devonshire, die haar alleen gebruikt om nageslacht te krijgen. Ze moet haar geluk elders zoeken. Het kostuumdrama The Duchess speelt zich af in het Engeland van de achttiende eeuw. Georgiana (Keira Knightley) is op haar zeventiende getrouwd met de rijke en machtige hertog van Devonshire. Hij wil dat zij hem een zoon baart, maar heeft verder weinig interesse in haar.

Lees meer...

NLMagazine Kunst & Cultuur - De Kralingse Buitenplaatsen van Robert Ligthelm is dit jaar de winnaar van de Ithakaprijs, de belangrijkste Nederlandse prijs voor boeken of journalistieke producties over kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen. Het is de zevende keer dat deze prijs, een geldbedrag van € 5.000, is uitgereikt. De prijs is een initiatief van stichting Kastelen, historische Buitenplaatsen & Landgoederen (sKBL).

Lees meer...

Quote

Uitgaan nu.nl

28 oktober 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching