Door Sybrig van Keep - NLMagazine Politiek & Maatschappij - ‘The times they are a-changing’ van Bob Dylan is weer actueel. Terugkijkend naar de afgelopen jaren hebben we veel grote veranderingen meegemaakt: corona heeft de samenleving een paar jaar overhoop gegooid, na vele decennia wordt er weer oorlog gevoerd in Europa en de oorlog in Israël en de Gazastrook brengt verdeeldheid, onrust en zorgen.

Lees meer...

Door Robin de Boer, economisch geograaf. - NLMagazine Politiek & Maatschappij, digitale identiteit - Het Europees Parlement en de lidstaten hebben overeenstemming bereikt over de Europese digitale identiteit. “Zeer slecht nieuws,” kondigt Europarlementariër Rob Roos aan. Dat betekent dat de digitale identiteit binnenkort in werking treedt in de EU. Na de onderhandelingen zei Eurocommissaris Thierry Breton: “Nu we de Digital Identity-wallet hebben, moeten we daar ook iets in stoppen.”

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij, Milieu, Economie & Duurzaamheid – Het is en blijft een vreemde zaak dat de meeste politieke partijen pesticiden en duurzame landbouw nog steeds niet belangrijk vinden. Aan de hand van 9 onderdelen op het gebied van pesticidegebruik onderzocht en beoordeelde Pesticide Action Network Netherlands (PAN-NL) alle verkiezingsprogramma’s.

Lees meer...

NLMagazine/Amstyerdam Politiek & Maatschappij - Phileine uit stadsdeel Centrum is komend jaar de nieuwe kinderburgemeester van Amsterdam. Phileine werd vandaag gekozen door de nieuwe kinderraad. Locoburgemeester Marjolein Moorman heeft vandaag zowel de kinderburgemeester als de kinderraad geïnstalleerd in de raadszaal van het stadhuis.

Lees meer...

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching