Europa en internationaal - NLMagazine Politiek & Maatschappij - Lokale overheden spelen een belangrijke rol in de implementatie van de Sustainable Development Goals (Global Goals). Maar hoe maakt u dit lokaal meetbaar? De VNG heeft een standaardset aan SDG-indicatoren voor Nederlandse gemeenten ontwikkeld. Het dashboard is nu beschikbaar op waarstaatjegemeente.nl.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij - Inmiddels wordt de epidemie van de ziekte van Lyme, want daar praten we over, bijna routinematig verkeerd gediagnosticeerd..! Van M.E. tot MS, tot aan hypochondrie. Volgens onderzoekers van The Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn ziekten zoals miltvuur, tularemie, cholera, lyme, woestijnvalkoorts en andere parasitaire en schimmelziekten ‘potentiële bioterroristische agentia’.

Lees meer...

Actualiteitendebat 4 april: Omgangsvormen in de Tweede Kamer - NLMagazine Politiek & Maatschappij - Van 'knettergek', 'doe eens normaal man', tot de bedreiging met 'tribunalen', Tweede Kamerleden schuwen ruwe taal niet. Dergelijke uitlatingen lijken de verhoudingen tussen de partijen te verslechteren. De laatste maanden is er veel te doen geweest over omgangsvormen in Tweede Kamerdebatten. Zo debatteerde de Kamer op 9 maart over haar eigen functioneren.

Lees meer...

Politiek & Maatschappij – In de Nederlandse media wordt met (bijna) geen woord gerept over de truckersprotesten in Canada die al enkele weken voortduren. Daarbij gaat het om duizenden truckers uit het hele land die duidelijk willen maken aan de Canadese autoriteiten dat zij niets zien in een verplichte vaccinatie voor truckers die uit de VS terugkeren naar Canada. Ter illustratie: 90% van alle Canadese truckers is inmiddels gevaccineerd, dus de veronderstelling dat deze protesten zijn georganiseerd door anti-vaccers is een fabeltje.

Lees meer...

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching