NLMagazine Maatschappij - Van maart t/m mei gaan Rijnbrink, de Gelderse bibliotheken en Erfgoed Gelderland samen op zoek naar Gelderse oorlogsverhalen onder de noemer ‘WO2-verhaal gezocht’. Als vervolg op de tournee van de WO2-cafés in 2020 is het nu mogelijk om online bijzondere of persoonlijke verhalen te delen.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Ondanks het feit dat de temperatuur gedurende het Pasweekend wel eens drastisch omlaag kan gaan, achten vele lokale overheden het essentieel om toch vooral extra te handhaven. In vele gemeenten gaat de politie op pad om toch vooral in stadsparken en andere rustgevende plekken strenger op te treden tijdens de te verwachten Paasdrukte en gaat handhaven op met name alcoholgebruik.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Gedupeerde ouders die zich vóór 15 februari hebben aangemeld voor de Catshuisregeling, krijgen uiterlijk 1 mei het bedrag van 30.000 euro overgemaakt. De Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) ligt op koers om dit te realiseren. Dat schrijft staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën) vandaag aan de Tweede Kamer.

Lees meer...

Ruim veertig gemeenten gaan vanaf 30 maart de strijd aan - NLMagazine Maatschappij - Dinsdag 30 maart gaat het jaarlijkse NK Tegelwippen van start. Tenminste veertig gemeenten strijden in de competitie: welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen geeft samen met Nederlands bekendste TV-tuinman Lodewijk Hoekstra om 10.00 uur het startschot door de eerste tegel te wippen.

Lees meer...

Meer artikelen...

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching

Kranten ad