NLMagazine Politiek & Maatschappij - “Binnenkort kunt u de energierekening niet meer betalen. Voelt u zich daar niet schuldig over. Het is niet uw schuld!”, staat op de site van Niet Onze Schuld. Het burger­initiatief roept huishoudens die het termijnbedrag met vaak honderden euro’s hebben zien stijgen op, de sterk verhoogde energierekening niet te gaan betalen, maar vast te houden aan de oude maandelijkse aflossingsafspraak.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Auto’s worden steeds slimmer en nemen bestuurders taken uit handen. Het is voor de provincie Noord-Holland belangrijk om te weten welke technologische ontwikkelingen eraan komen en wat de impact daarvan is op de infrastructuur. Daarom tekenen Gedeputeerde Jeroen Olthof (Mobiliteit en Bereikbaarheid) en innovatiedirecteur Maarten Sierhuis van Nissan North America op 6 september 2022 in Californië een samenwerkingsovereenkomst. 

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij - geeft antwoord op vijftig vragen over de Europese Unie. Wordt er in Brussel naar burgers geluisterd? Wat hebben Nederlandse politici in Brussel te zeggen? Kunnen eurosceptici de opmars van de EU (nog) tegenhouden? Wie controleert uiteindelijk wat er in Brussel gebeurt?

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Is de gemeentelijke politiek rijp voor een kiesdrempel? De versplintering van de Nederlandse politiek neemt niet alleen toe in de Tweede Kamer, maar is ook merkbaar in de gemeenteraad. In gemeenten met 31 of meer zetels is het aantal eenmansfracties aanmerkbaar gestegen na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Tijd om een kiesdrempel in te stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen die gelijk is aan de kiesdeler, stelt onderzoeker Nora Vissers in de laatste policy paper van het Montesquieu Instituut.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij - Vanaf 1 april 2022 geldt er een vrijstelling van de twv (tewerkstellingsvergunning)-plicht voor werkgevers die ontheemden uit Oekraïne in loondienst willen nemen. Voor ontheemden uit Oekraïne geldt een overgangsperiode. In deze periode krijgen zij de kans om de juiste documenten op te halen bij de IND, die hun status als tijdelijk ontheemd bevestigt. Die status geeft hen bijvoorbeeld het recht om te mogen werken in Nederland.

Lees meer...

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching