NLMagazine Politiek & Maatschappij - De urgentie om de ruim 400.000 arbeidsmigranten uit de EU, die Nederland rijk is, fatsoenlijk te huisvesten is heel groot. De corona-crisis maakte overduidelijk dat met vijftien man wonen en slapen op een kleine kamer zonder keuken en sanitaire voorzieningen niet de oplossing is. 

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij - Douane- en opsporingsinstanties in binnen- en buitenland hebben in 2020 ruim 115.000 kilo cocaïne bestemd voor Nederlandse havens onderschept en in beslag genomen. Nederlandse douaniers namen hiervan in de zeehavens en op de luchthaven Schiphol ruim 48.000 kilo cocaïne in beslag, een toename van 24 procent ten opzichte van vorig jaar.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Matschappij, Zorg & Welzijn - De geestelijke gezondheidszorg (ggz) ziet een ‘forse’ stijging van het aantal crisismeldingen bij de eigen jeugdinstellingen, vooral in de Randstad, West-Brabant en het oosten van het land. Het gaat om kwetsbare kinderen in een acute crisis, zoals een ernstige depressie, acuut suïciderisico of een acute eetstoornis die dwangvoeding noodzakelijk maakt.

Lees meer...

Maatschappij & Technologie – In 1991 verscheen de eerste website die gebruik maakte van bouwstenen die we vandaag de dag nog steeds gebruiken zoals HTML en URL’s. De uitvinder van deze bouwstenen, de Britse natuurkundige Tim Berners-Lee, hoopte dat deze fundamenten een onafhankelijk en vrij toegankelijk communicatiekanaal mogelijk zouden maken en stelde zijn hersenspinsels gratis beschikbaar.

Lees meer...

NLMagazine Techniek & Maatschappij – Nintendo is een van de bekendste en succesvolste namen in de gaming industrie en baseert dat succes sinds de lancering in 1989 van de Gameboy op een tweesporenbeleid. Sindsdien is er altijd een basisstation beschikbaar (met een TV als scherm) en een kleinere, mobiele versie.

Lees meer...

Meer artikelen...

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching

Kranten ad

Aanbevolen artikelen