(door Katja de Bruijn) - NLMagazines Duurzaamheid en milieu – Al lange tijd ben ik supporter van Sea Shepherd, de organisatie die al tientallen jaren voor het leven in onze oceanen strijdt. Opgericht in 1977 in Vancouver, Canada, door Paul Watson, is het nu gegroeid tot een internationale organisatie die door hun directe acties probeert het zeeleven en ecosystemen in de oceanen te beschermen en te behouden.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar aanzienlijk sterker dan in 2020. Huurders gaan 8% meer betalen aan woonlasten, eigenaar-bewoners 6,2%. De afvalstoffenheffing en de onroerendezaakbelasting (ozb) nemen allebei gemiddeld fors toe. Dat blijkt uit de jaarlijkse rapportage van COELO naar de tarieven in 40 grote gemeenten.

Lees meer...

(Door: Geert van Grootveld) - NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Op dit moment draaien er ongeveer 300 windturbines op de Noordzee. Dit gaat flink toenemen. Er komen er meer en grotere. Ze worden zo ver op zee neergezet dat je ze van de kant nauwelijks ziet. Er komen ook andere manieren om uit wind elektriciteit te maken. Delft doet mee.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Vloertegels gemaakt uit vervuilde lucht: de Indiase start-up Carbon Craft Design tovert zwarte koolstof om in handgemaakte vloertegels. In het land met een van de meest vervuilde luchten ter wereld ziet het tegelbedrijf zwarte koolstof als hulpbron.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - 2021 is het jaar dat de EU Single Use plastic in de ban doet om de oceaan te redden. Komend jaar geldt er in alle EU-lidstaten een verbod op wegwerpplastic. Dus geen vorken, lepels en rietjes van plastic meer. Nadat in 2016 plastic tasjes in de ban werden gedaan daalde het aantal plastic tassen in zwerfafval drastisch. De hoop is dat door deze Single Use plastic ban er nog minder zwerfafval in de oceaan eindigt.

Lees meer...

Meer artikelen...

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

15 januari 2021

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Kranten ad

Aanbevolen artikelen