24
Wed, Jul

Door Jos de Jong - NLMagazine Artificial Intelligence - AI, oftewel Kunstmatige Intelligentie, roept vaak zowel nieuwsgierigheid als angst op. Mensen vragen zich af hoe deze technologie ons leven kan veranderen, en inderdaad, er zijn talloze manieren waarop AI een positieve impact kan hebben. Laten we eens verkennen hoe we AI kunnen omarmen en benutten voor het welzijn van de samenleving.

Lees meer...

Door Jos de Jong - NLMagazine/Journalistiek, media, berichtgeving, zingeving, attitudes - In een wereld vol uitdagingen en kansen lijkt het er soms op dat we eerder geneigd zijn om ons te focussen op negatieve berichtgeving dan op positieve verhalen. Waarom is dat? Laten we hiervoor eens duiken in de psychologie achter deze trend zodat we de waarde kunnen ontdekken van het brengen van positieve berichtgeving in ons leven.

Lees meer...

Door Jos de Jong - NLMagazine Maatschappij - Niemand, maar dan ook (vrijwel) niemand van de bevolking van wat voor land dan ook, zit te wachten op oorlog. Burgers in alle landen willen vrede, of je nu in Oekraïne leeft of in Rusland, in Jemen of in het Midden-Oosten. Niemand van elk enigszins weldenkend mens wil gedonder en bemoeienis met allerlei agressieve calamiteiten die van hogerhand worden opgelegd.

Lees meer...

NLMagazine Column Jos de Jong - Willem Alexander is een Oranjefan. Heerlijk om te zien dat onze Koning (ook maar een gewone man) zich zo positief opstelt bij alle vormen van sport en uiteraard die van Nederland in het bijzonder. Dat geldt in deze tijd dus ook voor het Nederlandse voetbal. Duidelijk was te zien hoe onze vorst en zijn gemaal genoten van de wedstrijd van Nederland tegen Oekraïne.

Lees meer...