Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine/Enschede, sport en werk, vitaliteit personeel, goed bezig zijn - Samen sporten versterkt niet alleen de band tussen collega's, maar draagt ook bij aan het welzijn en de vitaliteit van personeel.

Dat werd zondag duidelijk tijdens de Enschede marathon. Univé Oost liep met dertig getrainde én ongetrainde medewerkers mee, wat leidde tot een ware inspiratiebron voor elkaar maar vooral ook tot gezonde prestaties.

Univé Oost is de hoofdsponsor van de Univé FitRUN, een loop van vijf kilometer in Enschede. De verzekeringsmaatschappij zonder winstoogmerk koos bewust voor deze afstand voor sponsoring. “Wij maken sport mede mogelijk en stimuleren mensen om deel te nemen. Deze laagdrempelige afstandsrun is een goed voorbeeld hiervan,’’ aldus Gerard Kok, Voorzitter Raad van Bestuur Univé Oost.

Om dit extra kracht bij te zetten, startte dertig medewerkers van Univé uit verschillende lagen van de organisatie aan de start van de drie verschillende afstanden: de Univé FitRUN, de 10 kilometer en 21 kilometer. Dit initiatief benadrukte niet alleen het belang van een gezonde levensstijl, maar versterkte ook de teamgeest binnen Univé.

Hechtere en gezondere werkomgeving  

Om elkaar te ondersteunen en te inspireren, werd er een heuse clinic gevolgd waar 15 collega’s en hun sportmaatjes aan deelnamen. Daardoor werd er voorafgaand aan de wedstrijd gezamenlijk getraind en stimuleerden ze elkaar, onder andere via een appgroepje, om te trainen. Het resultaat: Met 30 collega's en sportmaatjes aan de start staan om een prestatie van formaat te leveren. Ora Kok, medewerker bij Univé Oost, was een fanatiek deelnemer van de hardloopclinic.

“Sinds de coronaperiode is thuiswerken genormaliseerd en dat heeft een nadelig effect op het aantal contactmomenten. Mede door deze clinic heb ik bijvoorbeeld collega’s leren kennen die ik alleen van ‘gezicht’ kende omdat ze op een andere afdeling werken. Dat zegt genoeg over de kracht van dit soort initiatieven. Samen trainen versterkte onze band en dat zorgde voor een goede teamervaring. Dat gaat ongetwijfeld van invloed zijn op ons werk.”

Gerard Kok is trots op de vijf mannelijke en dertien vrouwelijke collega’s die de loop hebben afgelegd: “Samen sporten en trainen biedt een waardevolle kans om collega’s op een andere manier te leren kennen. De deelname van mijn collega’s aan de hardloopwedstrijd is niet alleen een individuele toewijding aan gezondheid en welzijn, maar benadrukt ook een gezamenlijke inzet voor een hechtere en gezondere werkomgeving bij Univé Oost. Iets om trots op te zijn.”

Sponsoring

De Univé FitRUN is een onderdeel om (veilig) sporten voor iedereen mogelijk te maken. Als Supporter van Sport vindt Univé dat sporten en bewegen toegankelijk moet zijn voor iedereen. Het was afgelopen zondag de derde keer op rij dat Univé Oost de 5 km FitRUN sponsorde.

Over Univé Oost

De wereld om ons heen verandert continu. Coöperatie Univé Oost biedt daarin de zekerheid van elkaar helpen. Dat doen we onder andere vanuit onze 11 winkels in Twente, de Achterhoek en de Liemers. Al sinds 1794 helpen we risico's te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat écht nodig is. Wij zijn Univé, wij zijn van elkaar helpen. Maar bovenal zijn we als coöperatie zonder winstoogmerk van onze leden. Daarom plukt iedereen er de vruchten van. 

Quote

Sport nu.nl

21 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl