Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Afbeelding van Maarten Corbijn - NLMagazine/Amsterdam, Evenementen – Op 24 zaterdag 25 mei 2024 vindt in Amsterdam het evenement ‘24 uur West’ plaats.

Er zijn in de hele stad heel veel verschillende leuke dingen te doen van muziek, tot aan tentoonstellingen, workshops, eten, drinken, dansen en ga zo maar door. Een waar spektakel en voor ieder wat wils.

Zo kun je bijvoorbeeld genieten van de Opzwepende beats van PEAX .
Na afloop van de buurtmaaltijd in festivalhart MidWest geeft ‘local hero’ Ties Mellema een concert met Barry Jurjus als duo PEAX. Het saxofoon- en elektronische muziekduo mixt minimal music met opzwepende dance, Afrikaanse ritmes, Latijnse klanken en drum and bass.

Over de muzikanten

PEAX maakt gebruik van een synthese van stijlen om een nieuw muzikaal universum tecreëren. Ties Mellema en Barry Jurjus koesteren een diepe liefde voor muzikale diversiteit encreëren composities die resoneren met de hedendaagse wereld. Afkomstig van, en getraind als klassieke musici, besloten Barry en Ties dat het tijd was om hun eigen muziek te gaan maken.

Muziek die niet beperkt blijft tot de grenzen van de concertzaal, maar toch klassieke structuren als basis heeft. PEAX, een groep met een mondiale blik, haalt inspiratie uit de veelzijdige aard van de moderne samenleving. Ze vermengen naadloos de essentie van minimal music met opzwepende dance, Afrikaanse ritmes, Latijnse klanken en de elektronische vitaliteit van drum and bass. PEAX weet zowel luisteraars te bezielen als ruimte te bieden voor reflectie.

PEAX brengt hun muziek met hoge energie ten gehore voor een staand publiek, met opwindende geluiden en aanstekelijke grooves. Of ze verkennen muzikale kleuren en emoties, schitterende melodieën en de balans tussen intensiteit en bezinning in een meer contrastrijke performance. Ze presenteren ook "ALL EARS," een ervaring waarbij ze een persoonlijk perspectief bieden op muzikale gebeurtenissen met veranderende geluiden, emoties, akoestiek en richtingen, wat de sensatie oproept van een droomwereld.

Praktische informatie

Cabralstraat 1
1057 CD Amsterdam
Deze activiteit vindt 21:00 tot 22:00 plaats op vrije inloop.

Quote

Uitgaan nu.nl

04 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching