Column Jan Dirk van der Zee - ‘De honger naar de bal is niet te doen zo groot’, schrijft Johan van Boven op 16 april in een tweet. Hij liet een drone vliegen boven de verlaten voetbalvelden van VV Dordrecht en filmde de ontzielde diepte. Het gedicht dat hij erbij schreef, werd een gesproken ode aan het voetbal. Het is alsof je de jonge Jules Deelder hoort. Zelfde ritme, zelfde hamerende stijl, zelfde tongval. De eerste regels gaan als volgt:

Lees meer...

Ook voor hen verloopt deze feestdag heel anders dan anders

Column Jos de Jong - Vanwege het virus waaraan we zo langzamerhand, en zeker op een dag als de jaarlijkse Koningsdag, zo weinig mogelijk willen denken, ziet deze legendarische feestdag er dit jaar heel anders uit dan anders.

Lees meer...

Column Bernard Klaassen - Met een korte aanloop, een zwaai van mijn rechterbeen - met links ging het een stuk lastiger - en een vluchtige armbeweging naar mijn moeder achter het keukenraam, bracht ik mijn racefiets in beweging.

Lees meer...

Column Dave Binkhorst -Het voetbal ligt even stil en ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet eens heel erg mis. Er zijn op dit moment nou eenmaal belangrijkere dingen in de wereld die je des te meer doen beseffen dat voetbal inderdaad maar een spelletje is.

Lees meer...

NL Magazine Column Dave Brinkhorst - Het is maandagmorgen. Mijn moeder en ik zitten aan de ontbijttafel. Ik moet straks weer naar school een leraar voor de gek houden en zij gaat alle dingen doen die we thuis onterecht van haar verwachten. Het mooiste aan een moeder is dat haar liefde onvoorwaardelijk is. Ze is de dokter als je ziek bent. Ze is het gratis advies als je het echt even niet meer weet.

Lees meer...

Column Jos de Jong - ‘Intelligente’ lockdown, binnen blijven, thuiszitten, 3 hoog achter met 3 kids en online-onderwijs, gebrek aan bewegingsvrijheid, geen sport, je ouders even niet kunnen bezoeken, kleinkinderen die voor het raam naar Opa en Oma mogen zwaaien, geen vrienden die even langskomen, geen kroegbezoek of eens lekker uit eten,

Lees meer...

NL Magazine Column Bernard Klaassen - M’n mond wordt kurkdroog. Ik kijk dwars door de arts tegenover me heen. Ze zegt iets, maar ik registreer het niet. Haar stem is veranderd in een monotoon gezoem. De kamer vervaagt en het geluid gaat over in hysterisch gekrijs. Kleuren en beelden vermengen zich. En dan plotseling is er licht, … stilte. Ik zit rechtop in bed.

Lees meer...

Column Sophie Rietmulder - “Ik kook voor je”, zei hij. Geweldig, een avond ‘Thuisbezorgd skippen’ klonk als muziek in mijn lege portemonnee en aangezien dit letterlijk zijn beroep was, kon dit niet mis gaan. Dacht ik.

Lees meer...

NL Magazine Column Bernard Klassen - Ik heb een behoorlijk positief zelfbeeld. Ik zie mezelf staan en ook wel zitten. Mannen om me heen noemen het regelmatig arrogant, de meeste vrouwen in m’n leven vinden het vooral verwonderlijk of in het gunstigste geval benijdenswaardig. Mijn vriendin Ellen grinnikt regelmatig als ik weer eens trots langs haar heen paradeer. Zelf vind ik het vooral prettig. Ik weet, wie ik ben, wat ik kan en ja, ook wat ik niet kan.

Lees meer...

NL Magazine column/gedicht - Op de verjaardag van mijn vader zitten we in een restaurant, het is er rustig. 
Alleen onze familie zit er.
Ik eet een pizza en drink een Texelse schuimkop. 

“Hoe is je schuimkop jongen?” vraagt mijn vader. 

“Ik weet het niet pap, maar ik vind het gewoon leuk om te drinken omdat jij het ook drinkt.” 

Lees meer...

NL Magazine Column Bernard Klaassen - Het water donderde met bakken uit de donkergrijze lucht. De wind ramde het in onregelmatige vlagen tegen het grote raam in de woonkamer op de eerste verdieping. Het maakte een oorverdovend geluid en met de nodige weemoed keek ik naar de tuin en de bomen die gewillig mee deinsden op de stortvloed aan druppels.

Lees meer...

Column Dirk-Jan van der Zee – Waarom zijn ze niet definitief het veld afgelopen? Hoe komt het dat het spel weer is hervat en had de KNVB daar geen stokje voor moeten steken? Wanneer wordt er nou eens opgetreden tegen het wijdverbreide racisme in het amateurvoetbal?

Lees meer...

NL Magazine Column Dave Binkhorst - Vandaag ziet Lisa haar moeder weer. Ze is vorige week 16 geworden en heeft dit afgelopen weekend bij haar vader gevierd. Ze viert het aankomend weekend bij haar moeder.

Ze komt binnen zoals elke tiener, met haar telefoon in der handen en haar koptelefoontje in. De muziek staat zo ongelofelijk hard dat het lijkt of ze ieder moment kan gaan optreden. 

Lees meer...

Enough is Enough

NL Magazine Sport en Maatschappij - De racistische geluiden aan het adres van aanvaller Ahmad Mendes Moreira tijdens de wedstrijd Den Bosch-Excelsior getuigen van uitermate dom volk dat op een voetbalveld niet thuis hoort. Zulke flauwe kul levert veel onnodige commotie en irritatie op. Wat een stelletje zombies om zo te keer te gaan. Menigeen is hiervan zeer ontdaan.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij/Economie/Duurzaamheid - De meeste energie-omzettingen veroorzaken een verlies van ongeveer 70%. Aardolie naar Auto naar Energie van plaats. Energie van plaats is de energie die nodig is om van A naar B te gaan. Dat is een netto winst van 9% immers 70% van 70%. Dus van 100% energie die in de olie zit wordt slechts 9% gebruikt. Een elektrische auto is nog slechter. Aardoli-Batterij-Auto-Energie van plaats, dat is dus 70% van 70% van 70% ofwel 6,3%. Dit is natuurkunde van de middelbare school.

Lees meer...

Categorieën

Ik kan niet leven zonder muziek. Het gaat gewoon niet. Al mijn dagen galmen elektrische gitaren door mijn oordopjes.
Het begint zodra ik wakker word, 8.08 uur op de wekker. Ik sta op en loop naar mijn stereo waarvan ik de volumeknop opendraai.

Lees meer...

Column door Dirk-Jan van der Zee
De rechter heeft uitspraak gedaan. VoetbalTV is failliet verklaard. Daarmee komt een voorlopig einde aan het videoplatform, dat drie jaar geleden werd gestart door Talpa Network en de KNVB.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Er dreigt een dubbele klap te komen in ons pensioen, een hogere premie maar wel minder pensioen.

Lees meer...

NLMagazine Economie en Duurzaamheid - Maar liefst 62% van de werkende Nederlanders beoordeelt een nieuwe collega op zijn of haar uiterlijk.

Lees meer...

NLMagazine Economie en duurzaamheid - Studenten aan de Technische Universiteit Eindhoven zijn in staat geweest een auto te fabriceren die gemaakt is van afval en noemen hem de ‘Luca’. 

Lees meer...

Zondag 1 november om 19.25 uur bij Human op NPO 3 en op NPO Start 
 NLMagazine Maatschappij Politiek Educatie - Maart 2020: scholen gingen dicht, sportclubs sloten hun deuren en kinderen mochten wekenlang thuis geen vriendjes ontvangen.

Lees meer...

NLMagazine Politiek en Maatschappij - Op het moment dat radicale of extremistische organisaties de samenleving ernstig bedreigen of de rechtsorde omver willen werpen, moeten we snel kunnen ingrijpen door zulke organisaties door de rechter direct te laten verbieden.

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij & Technologie – Hoewel bijna iedereen het erover eens is dat elektrische auto’s een grote bijdrage leveren aan de reductie van de CO2-uitstoot, blijft het aantal verkochte nieuwe modellen hangen op nog geen 2,5% van de wereldwijde autoverkopen.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap & Techniek - Scheikundigen hebben magnetrons ingezet om plastic tasjes, melkflessen en andere supermarktverpakkingen te transformeren tot een schone bron van waterstof.

Lees meer...

De digitale samenleving in stroomversnelling

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap & Techniek - Het van eigen bodem afkomstige ‘Airbus Defense and Space Netherlands’ gaat zonnepanelen leveren aan de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De panelen worden geïnstalleerd op Orion, het ruimteschip dat binnen een aantal jaar bemand naar de maan vliegt.

Lees meer...

Landgoed Pavia Zeisterbos - NLMagazine Kunst & Cultuur - In nauwe samenwerking met een groot aantal partijen

Lees meer...

NLMagazine Cultuur - De laatste tijd gebeurt er weer meer op de Nederlandse kastelen, buitenplaatsen en landgoederen (KBL). Ook al werpen de coronamaatregelen de nodige hindernissen op, toch slagen meer en meer publiekstoegankelijke huizen er in om bezoekers te trekken. 

Lees meer...

NL Magazine Kunst & Cultuur - Omniversum is trots dat het de wereldpremière heeft van BBC Earth’s Antarctica.

Lees meer...

NL Magazine Reizen - Van begin juni tot half juli zijn er op Schiphol 38 vluchten aangekomen met een  met het coronavirus besmet persoon, aldus een bevestiging van de Veiligheidsregio Kennemerland aan het Noordhollands Dagblad.

Lees meer...

(door Joost Boers, onze correspondent uit het Gooi)

Lees meer...

NL Magazine Reizen Vakanties - We zijn vooral aan huis gekluisterd en nadat je alle kinderboeken hebt (voor)gelezen, mens-erger-je-niet of koehandel tot in den treuren hebt gespeeld, weet jij het ook niet meer. Club Med weet het wel! 

Lees meer...

NLMagazine Sport - Elk weekend worden er normaal 30.000 wedstrijden gespeeld op de amateurvelden. Ondanks een aantal coronagevallen en nog meer spelers die uit voorzorg in quarantaine moesten, zijn de afgelopen weekends zo’n 80% van de geplande wedstrijden gewoon gespeeld.

Lees meer...

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl - NLMagazine Sport - Lester Ellenkamp, het vijftienjarige karter talent uit Zandvoort, moest in de finale van de Junioren-klasse op het NK Rotax Max van de laatste plaats starten maar kwam wel als eerste over de finish en behaalde hiermee tevens zijn eerste podiumplaats op het NK.

Lees meer...

NLMagazine Sport - ‘Wedstrijden zonder publiek halen de ziel uit het voetbal’, was de stelling van Hugo Borst zondagmiddag bij NOS Langs de Lijn.

Lees meer...

Duitse beroemtheid en 'topmodel' Rebecca Mir, het gezicht van Hunkemöler A/W collectie.
Verbluffende ‘catwalk-inspired’-collectie: ‘Falling for…’ Rebecca Mir

Lees meer...

Rotterdams bureau wil met gratis app heel Nederland helpen om handen beter te wassen

Lees meer...

Maatschappij & Lifestyle – Iedere dag eten miljoenen Amerikanen in een fastfood restaurant, van hamburgers tot pad thai.

Lees meer...

Kranten

Body & Fit

Telegraaf