Columnisten
Typography

Column Dave Binkhorst -Het voetbal ligt even stil en ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet eens heel erg mis. Er zijn op dit moment nou eenmaal belangrijkere dingen in de wereld die je des te meer doen beseffen dat voetbal inderdaad maar een spelletje is.

Oké, heel eerlijk, ik mis het om naar Ajax te gaan met mijn vader, ik mis het om mijn vrienden te zien juichen als Cambuur de 3-0 maakt tegen Top Oss en natuurlijk mis ik het om op zaterdag dat biertje te drinken in de kantine met mijn voetbalvrienden.

Dus uit verveling en om toch nog eens te kijken hoe een bal en een veld eruit zien, kwam ik terecht op YouTube. De jukebox voor de allermooiste acties, goals en reddingen. Als eerste zocht ik Ronaldinho op. Mijn beste vriend zegt altijd “Door hem ben ik van voetbal gaan houden” en ik deel zijn mening.

Ik kom op een filmpje van veertien minuten met hoogtepunten van Ronaldinho; direct in de eerste tien seconden van het filmpje speelt hij de bal door de benen van de tegenstander recht mijn hart in. Hij danst over het veld en speelt zijn beste wedstrijden in de stadions waarin de ogen het meest op hem zijn gericht.

Aan het einde van het filmpje zie je Ronaldinho staan met de gouden bal, de prijs voor de beste speler van de wereld. Terwijl ik dit bekijk brengt dit mij op een idee: de gouden bal van 2020 moet niet gaan naar de beste voetballer, maar maak van dit evenement het grootste dankwoord dat je maar kunt bedenken. Op dit moment immers, wordt er een wedstrijd gespeeld in het grootste stadion van de wereld en iedereen zit op de tribune.

Nodig alle mensen uit die ons op de been houden, dokters, verpleegsters, vakkenvullers, leraren en iedereen die het toebehoort. Trek je beste pak aan en loop over die rode loper, lach naar de fotograaf wiens flits nog nooit zo helder is geweest, drink dat glas alcohol dat nog nooit zo lekker heeft gesmaakt en win de gouden bal die je verdient. We hebben dit jaar duizenden gouden ballen en heel eerlijk, het goud is nog nooit zoveel waard geweest.

Groet, Dave Binkhorst

Categorieën

NLMagazine Column door Babette Sijben - Zondagnacht, bijna 1 uur. Over 5 uur moet ik opstaan maar ik voel sinds een hele lange tijd, eindelijk weer de onbedwingbare behoefte om een verhaaltje te schrijven. Mijn writersblock is weg......dat komt door velen van jullie reacties maar in het bijzonder door een gesprekje wat ik in de supermarkt had toen ik verstrooid op zoek was naar een gourmetschotel met ingewikkelde sausjes.....

Lees meer...

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal  - NLMagazine Sport - Op LinkedIn kreeg ik van een kennis een verhaal toegespeeld over een overheidsproject in IJsland dat vanaf 1998 tot en met 2017 werd georganiseerd: het IJslands Model. De begeleidende tekst wond er geen doekjes om: ‘Midden jaren 90 waren IJslandse tieners één van de grootste drinkers en rokers van Europa. Vandaag de dag voert het eiland de ranglijst aan van Europese landen waar de levensstijl van tieners - jongeren tussen de 13 en 19 jaar - het gezondst is.’

Lees meer...

Column Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal - NLMagazine Sport - Eindelijk. Weg van de persconferenties. Weg van het wachten op versoepelingen en weg met het mondkapje. Na veertien maanden lullen over Covid-19 kunnen we het weer gewoon over voetbal hebben en zijn wedstrijden met publiek toegestaan. Hoezeer we dat hebben gemist, merk je aan het enthousiasme en de vrolijkheid op de tribunes bij het Nederlands Elftal. Als nooit tevoren wordt het spel samen beleefd.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Maatschappij – Woningcorporaties, banken, gemeenten, de politie en talloze andere organisaties in de private- en de publieke sector zijn de afgelopen decennia samengegaan of opgegaan in een grotere of nog grotere organisatie. In de private sector zijn de argumenten voor een samenvoeging of overname vaak van financiële aard: De aandeelhouders krijgen een aanbod dat zij niet kunnen weigeren, de organisatie kan efficiënter gaan werken en de vaste kosten van bijvoorbeeld huisvesting gaan omlaag.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - ING gaat de kosten van witwascontroles deels doorberekenen aan zakelijke klanten. Het financiële concern verhoogt daarom met ingang van april de tarieven voor bijvoorbeeld kerkgenootschappen, coöperaties en tal van bedrijven.

Lees meer...

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Erik Jansen werkte tot voor kort bij Microsoft als Senior Specialist Data & Artificial Intelligence. Vanaf nu is hij werkzaam voor Pegamento als Account Director Financial Services. Pegamento is gespecialiseerd in robotic process automation (RPA), artificial intelligence (AI) en beeldherkenning. Ze zijn de grootste RPA-implementatiepartner van Nederland. Hun expertise zetten zij in voor het ontwikkelen en implementeren van slimme klantcontactprocessen voor een ultieme klantbeleving en optimaal klantcontact.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij – Geen ander land ter wereld heeft zich in zo’n korte tijd ontwikkeld van 3e wereldland tot een moderne samenleving als China. Het duurde tot in de jaren 80 van de vorige eeuw voordat China zich voorzichtig openstelde voor buitenlandse investeerders, maar daarna ging het razendsnel. Duizenden westerse bedrijven verplaatsten hun productie naar China en de Chinese economie groeide jarenlang met dubbele cijfers.

Lees meer...

NLMagazine Politiek & Maatschappij VIDEO –Hierbij presenteer ik de Pilot van onze docu Framing a Pandemic. ‘Als framing zo ver gaat dat men andermans meningen gaat censureren moeten alle alarmbellen afgaan.’

Lees meer...

NLMagazine Maatschappij - Mobiliteitshubs verduurzamen huishoudens in grote en kleine steden met elektrisch deelvervoer. Deelvervoeraanbieder Hely ziet een verbreding van mobiliteitshubs bij wooncomplexen in hoogstedelijke gebieden naar nieuwe woonwijken in ook kleinere steden. Uit onderzoek naar het gebruik blijkt dat wijkhubs een servicegebied hebben tot 1 kilometer en wel 1.000 huishoudens.

Lees meer...

Deel 2: Particulier MBO in Nederland
Deel 3: MBO4Leisuresports, een voorbeeld van particulier MBO-onderwijs
Deel 4: MBO4Leisuresports, vragen over de opleiding
Deel 5: MBO4Leisuresports, ervaringen na de opleiding

NL Magazine Educatie- Dit artikel is het eerste in een serie over het Middelbaar Beroepsonderwijs (MBO) in Nederland. In deze serie gaan we van het brede aanbod in het vervolgonderwijs door naar juist een specifiek voorbeeld, een particuliere MBO-opleiding (MBO4Leisuresports) om de verscheidenheid op het onderwijsgebied aan te tonen.

Lees meer...

NLMagazine Wetenschap - Nederland loopt wereldwijd voorop in het onderzoek naar de mogelijke gezondheidseffecten van de minuscuul kleine plasticdeeltjes en -vezels waaraan we dagelijks worden blootgesteld. De Plastic Health Summit in Amsterdam is dé plek waar al dat Nederlandse en internationale onderzoek samenkomt. Sinds de eerste editie in 2019 is er nu nieuw bewijs voor de gevolgen voor onze gezondheid van plastic en de daaraan toegevoegde additieven.

Lees meer...

NL Magazine Opleiding - Onze denksnelheid ligt hoger dan onze leessnelheid. In de praktijk betekent dit dat we sneller gedachten en inzichten vormen dan dat we woorden tot ons kunnen nemen.

Lees meer...

NLMagazine/Kennemerland Natuur & Milieu - Goede voornemers, wie heeft ze niet? In januari beginnen we dapper met nieuwe gewoontes. Meer sporten, gezonder eten of minder tijd op je telefoon. Mocht je nog op zoek zijn naar goede voornemens, dan weet ik er nog wel een paar. Wees lief voor de natuur met deze voornemers.

Lees meer...

NLMagazine Verkeer & Vervoer - Zijne Majesteit de Koning opent woensdagmiddag 26 januari 2022 Zeesluis IJmuiden. Daarmee wordt de grootste zeesluis ter wereld officieel in gebruik genomen.

Lees meer...

NLMagazine Gezondheid & Lifestyle - Er is niet vast komen te staan dat het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) bij het opstellen van haar advies niet de zorgvuldigheid in acht heeft genomen die van hen mag worden verwacht. Er was alleen ruimte voor rechterlijk ingrijpen als daar wel sprake van zou zijn.

Lees meer...

Zuid-Limburg op z’n mooist ontdekken | NL Magazine Vakantie - Menig fietser zal zich de uitdagende kilometers van de Mergellandroute heugen. Die glooiende Zuid-Limburgse fietswegen langs prachtige vakwerkboerderijen, groeves en indrukwekkende kastelen.

Lees meer...

NLMagazine Vrije Tijd, Vakantie - Het aantal Nederlanders op Nederlandse vakantieparken is afgelopen voorjaarsvakantie met 38 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het gemiddelde Nederlandse vakantiepark had tijdens de voorjaarsvakantie een bezetting van 94 procent. Hiermee zijn alle records gebroken. Vakantie in eigen land lijkt door corona uitgegroeid tot een trend.

Lees meer...

NL Magazine Reizen - Van begin juni tot half juli zijn er op Schiphol 38 vluchten aangekomen met een  met het coronavirus besmet persoon, aldus een bevestiging van de Veiligheidsregio Kennemerland aan het Noordhollands Dagblad.

Lees meer...

Hoe ik op het idee kwam om een triatlon te doen - NLMagazine Topsport met Kyra Meulenberg DEEL 2 – “Het idee om aan een triatlon deel te nemen, speelde al een tijdje in mijn hoofd.

Lees meer...

NL Magazine Sport & Vrijetijd – In tijdschriften en online zie je soms de meest mooie travel pics voorbijkomen. Wie weet ben je daarvan wel helemaal in de vakantiestemming gekomen. Gelukkig hoef je echt niet helemaal naar het buitenland af te reizen voor een topvakantie.

Lees meer...

NLMagazine Topsport DEEL 1 – Vier jaar geleden begon het allemaal met een wild idee dat al langere tijd op mijn bucketlist stond: Het voltooien van een triatlon. Als hardloopster had ik al ervaring het met lopen van marathons, maar ik wilde meer. En als ik iets wil, dan ga ik daar ook 100% voor! De komende weken neem ik jullie mee in mijn spannende avontuur op weg naar mijn droom. En een avontuur was het zeker, het verliep namelijk niet altijd even soepel. Maar laat ik eerst bij het begin beginnen.

Lees meer...

NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - De Britse regering geeft toe dat de vaccins het natuurlijke immuunsysteem van de dubbel gevaccineerde mensen hebben beschadigd.  De Britse regering heeft toegegeven dat men na een dubbele vaccinatie nooit meer volledige natuurlijke immuniteit zal kunnen verwerven tegen varianten van Covid - of mogelijk enig ander virus.  Dus laten we eens kijken hoe de "echte" pandemie nu begint!

Lees meer...

Het hoogwaardig gezichtsmasker van DSM en VDL. Afbeelding: DSM - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft dit jaar voor miljoenen extra aan mondkapjes ingekocht bij DSM, hoewel de voorraad toen al gigantisch groot was. Het chemieconcern kreeg ook nog een vergoeding van 7,1 miljoen euro.

Lees meer...

Door David van Bodegom, arts, historicus, schrijver en spreker in webinar ‘Houd je brein fit en vitaal’ - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid – Het geheim voor langer gezond leven is al lang geleden ontrafeld. Het zijn de bekende gedragsregels: een mens moet meer bewegen, gezonder eten, minder stressen, beter slapen, minder drinken en niet roken. Het echte mysterie is niet wát je moet doen, maar hóe je zo’n gezonde leefstijl een leven lang volhoudt. Sommigen onder ons lijken dat fluitend te doen. Anderen hebben het bijltje erbij neergegooid, en de meesten van ons zitten daar tussenin.

Lees meer...

Body & Fit