Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine Sport – Nog niet zo lang geleden besteedden wij met een vijftal artikelen uitgebreid aandacht aan de enorme sportieve prestaties van Kyra Meulenberg, de sportster die alles in het werk stelt om marathons en triatlons te winnen. Het werden stuk voor stuk boeiende artikelen waarvan veel mensen kennis hebben genomen. Onderaan dit artikel treft u een overzicht van deze eerder aan Kyra bestede artikelen.

Opnieuw doet Kyra van zich spreken. De Nederlandse atlete heeft de ‘Overall Age Group’ winst gepakt bij Ironman 70.3 Marbella. Dat deed ze in een tijd van maar liefst 4:52:37.
Kyra gebruikte de wedstrijd als seizoensopener en deed dat dus met verve. Kyra had 33:11 minuten nodig voor haar swim, 2:47:51 voor haar bike en 1:25:56 voor haar run. In het overall klassement bleef ze de Britse Katie Phipkin 1:57 minuut voor en de eveneens Britse Abby Mae Parkinson ruim acht minuten.

Laatstgenoemde was overigens de tweede vrouw binnen de F25-29 categorie, de Age Group waarin Meulenberg uitkomt en logischerwijs dus ook de winst pakte. In diezelfde categorie werd de Deense Frederikke Gram derde maar zij zat ruim zestien minuten achter Meulenberg. De Nederlandse was dus oppermachtig.

  1. https://www.nlmagazine.nl/sport-lifestyle/sport-gezondheid/2108-hoe-mijn-triatlon-droom-een-missie-werd
  2. https://www.nlmagazine.nl/sport-lifestyle/sport-gezondheid/2111-van-bucketlist-naar-wereldkampioenschap-kyra-meulenberg-vertelt-deel-2
  3. https://www.nlmagazine.nl/sport-lifestyle/sport-gezondheid/2135-zo-werd-ik-de-tweede-nederlandse-winnares-ooit-van-een-ironman-70-3-kyra-meulenberg-vertelt-deel-3
  4. Van een stop in een ambulance naar een tweede plek tijdens mijn eerste hele triatlon – Kyra Meulenberg vertelt (deel 4)
  5. https://www.nlmagazine.nl/sport-lifestyle/sport-gezondheid/2164-een-uitdagende-seizoensplanning-met-twee-wereldkampioenschappen-in-een-jaar-kyra-meulenberg-vertelt-deel-5-en-slot

Quote

Sport nu.nl

21 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl