Sport & Vrije tijd
Typography

Vooralsnog is iedere editie van de Dutch Grand Prix volledig uitverkocht Foto: Chris Schotanus - NLMagazine/Zandvoort Sport, Motorsport, Formule 1 – Nadat er twee van de drie succesvolle Formule 1-races op het circuit van Zandvoort hebben plaatsgevonden, ziet het ernaar uit dat de F1-organisatie ook ná 2025 Zandvoort op de jaarlijkse kalender wil zetten.

Een lekkere meevaller dus voor alle Nederlandse formule1-fans die het F1-circus steeds live willen meemaken en voor deze karakteristieke sport normaalgesproken over de hele wereld moeten reizen. Ook wel eens lekker dus!

De Nederlandse Grand Prix wordt enerzijds geroemd om het grote entertainment aspect en anderzijds ook vanwege de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen. Dat bijna alle bezoekers met ofwel het OV ofwel met de fiets naar de race komen, dat doet geen enkel andere F1-locatie Zandvoort na.

De FOM, de internationale organisatie van de Formule 1, zegt het nog niet met zoveel woorden maar er lijkt toch door te sijpelen dat ze Zandvoort heel graag jaarlijks op de racekalender houden. Dat er vanaf volgend jaar maar liefst 24 races op het programma staan, maakt dat in de toekomst nog beter gekeken zal moeten worden waar deze races gereden worden. In de afwegingen die daarin gemaakt worden staat Nederland er dus goed op.

Een definitieve beslissing zal nog even op zich laten wachten, maar voorlopig heeft Zandvoort geen klagen. Na drie uitverkochte edities is ook 2024 al nagenoeg uitverkocht en datzelfde is de verwachting voor 2025. Zeker als Max Verstappen blijft racen.

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

02 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs