Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine/Haarlem Sport - Onze oud eerste elftal speler Huib Arends, prachtige kerel die op 4 augustus jl. te vroeg overleed, was zo’n type die onze oprichter Pim Mulier graag zag. Huib beoefende meerdere sporten goed, waaronder tennis en voetbal.

Dan pas mag je je sportman noemen in de definitie van Mulier, die zelf uitblonk in voetbal, atletiek, bandy, hockey, tennis en schaatsten. Hij schreef boeken over niet alleen deze sporten, maar ook over cricket en hengelsport.

Die hengelsport is overigens razend populair; Sportvisserij Nederland is na de KNVB de grootste sportbond van ons land. Ik denk dat wij onze beste sportvisser hebben in Paul Heizenberg, die mij onlangs twee foto’s’ stuurde. Eén van een joekel die hij aan de haak had geslagen. Een ander van de buste van Pim Mulier in zijn geboorteplaats Witmarsum, met het onderschrift: ‘Vandaag in gepaste stilte geknield in Witmarsum.’ Herinner me bij dezelfde buste een foto van de oprichters van Société Pim Mulier, waaronder ons erelid Henk Uildriks. Die Pim. We zijn er maar gek mee.

Aan het begin van het seizoen kunnen we onze fascinatie voor andere sporten en haar verenigingen goed kwijt. Vrijdag a.s. spelen we met een HFC-elftal de jaarlijkse cricketwedstrijd om de Leo Molijn Bokaal tegen onze zustervereniging Rood en Wit. De captains Hein Roelfsema en Hans Kluit maken er vast een feest van. Zaterdag aan het einde van de middag mogen we met een HFC-elftal onze jaarlijkse hockeywedstrijd spelen tegen en op HC Bloemendaal. Ook zo’n ontmoeting in grote vriendschap - captains Wouter Rijpma en Teun van Rheenen nemen hier het voortouw - om naar uit te kijken.

Vrees niet dat de voetbalsport dit weekend tekort komt. Onze velden vullen zich langzaam maar zeker na de zomervakantie. Zo speelt HFC O21 zaterdag om 12.00 uur thuis tegen Fortuna Sittard. Om 15.30 uur staat tijdens de tweede thuiswedstrijd van ons Eerste elftal de topper tegen SV Spakenburg op het programma. Na het goede resultaat tegen Kozakken Boys een treffen om naar uit te zien. Kom genieten van een voetbeweging van Gerry Vlak of een rush van Jacob Noordmans.

Zo staat het eerste deel van het weekend in het teken van cricket, voetbal en hockey. Zondag spring ik met honderden anderen de Keizersgracht in om al zwemmend geld op te halen voor onderzoek naar de dodelijke spierziekte ALS. Met een knipoog naar Mulier.
Ik zwem mee om geld op te halen voor ALS! (amsterdamcityswim.nl)


Door Dirk Jan Rutgers - Voorzitter Koninklijke HFC

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

01 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs