Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine/Rotterdam Sports - Leon Luini en Yorick de Groot nemen samen deel aan de BetCity Queen & King of the Court Royal Championships in Rotterdam. Een geweldige kans voor het Nederlandse thuispubliek om het gelegenheidsduo en dé verrassing van afgelopen EK in actie te zien in een deelnemersveld van wereldniveau.

Door blessures van beide partners werden de twee verdedigers van Beachvolleybal Team Nederland als team naar het EK gestuurd. Daar verrasten ze vriend en vijand door met een zilveren medaille terug naar huis te keren. Onder andere Olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sorom werden in de kwartfinale opzij gezet. ‘’Vooral in de side-out passen we erg goed bij elkaar als team. We kunnen allebei goed passen, zijn handig en houden van snelle ballen en variatie. Ons aanvalspercentage lag daarom ontzettend hoog. Dan heb je maar enkele blok/verdediging kansen nodig om het verschil te kunnen maken.’’ Probeert Luini hun succes te verklaren.

De twee kwamen voor het eerst samen in actie tijdens de King of the Court Crown Series in Hamburg, in mei van dit jaar. Het ritme wat ze daar op konden doen in de side-out gaf de twee veel vertrouwen. Daardoor was er naar eigen zeggen maar één training samen nodig in aanloop naar dit Europees Kampioenschap. In een sterk deelnemersveld werden Luini/de Groot daar al knap derde en weten daarmee hoe een toernooi als dit aan te vliegen.

Publiek entertainen

‘’Als we iets weten van de formule Queen & King of the Court is het wel dat je de verwachtingen los moet laten. We zijn van plan net zo onbevangen te spelen als afgelopen EK. Goed volleybal laten zien, plezier maken en het publiek entertainen. King of the Court is een mooie variant om een hoop ritme in side-out op te doen. In dat opzicht is het een goede toevoeging op ons programma. Ik vind het heel leuk om te spelen, ook omdat het een ander soort druk met zich meebrengt. We spelen natuurlijk niet zo veel toernooien in Nederland. En helemaal niet wat zo groot internationaal is neergezet als dit. We spelen natuurlijk wel vaak het NK of een Eredivisie hier en daar, maar komen dan in de belangrijke wedstrijden toch vaak uit tegen onze eigen teams. Nu komen er natuurlijk ook een hoop buitenlandse toppers naar Nederland toe. Voor vrienden en familie die die teams normaal gesproken alleen maar op TV zien, is het hartstikke leuk dat we daar nu in het echt tegen spelen.’’  Laat de Groot weten.

Tickets
De mannen komen voor het eerst in actie tijdens sessie 3, op donderdag 7 september om 15.30 uur. Voor tickets KLIK HIER .

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

01 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs