Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine/Den Haag Sport - Fanatieke sporters hebben zich weer gaan voorbereiden op de grote sportevenementen van 2023 in Ischgl. De 11e editie van de SilvrettaRun 3000 zal op 15 juli 2023 in Galtür plaatsvinden. Op 4 en 5 augustus 2023 gaat tijdens het mountainbike festival ook de Ischgl Ironbike weer van start. Het seizoen wordt van 31 augustus tot 2 september afgesloten met het WK e-bike voor iedereen.

SilvrettaRun 3000
De uitdagende trailrun gaat dwars door het prachtige berglandschap van Galtür heen en heeft verschillende afstanden. Er kan dit jaar gekozen worden uit: de 'hard trail' van 40,1 km en 1.800 hoogtemeters, de medium variant van 29,9 km en 1.482 hoogtemeter, de ‘light route’ met een afstand van 19,36 km en 873 hoogtemeters en voor beginners is de 'small route' aan te raden waarbij je 11,2 km aflegd met 306 hoogtemeters. Alle deelnemers rennen naast hun eigen prestatie ook voor de stichting ‘Wings for Life’. Zij zetten zich in voor dwarslaesie-onderzoek en behandelmogelijkheden.Verdere details en inschrijven voor de SilvrettaRun 3000 via www.silvrettarun3000.com

Ischgl Ironbike
Tijdens de meest uitdagende en zwaarste mountainbike race van Europa, de Ischgl Ironbike strijden zowel amateurs als professionals op 4 en 5 om de ‘Silvretta kroon’. De race bestaat uit de Alpenhaus Trophy, de individuele race, het shorttrack evenement en op 8 augustus wordt er afgesloten met de marathon van zo’n 76.64 km. Een fantastische route waarin mountainbikers hun weg door de bergen van de Silvretta Arena vechten. 
Inschrijving en verdere details over de Ischgl Ironbike op: www.ischglironbike.com

WK e-bike
Tijdens het e-bike Wereldkampioenschap van 31 augustus tot 2 september 2023 in Ischgl, ligt een wereldtitel voor professionele atleten en gelegenheidsfietsers vanaf tien jaar binnen handbereik. Het is een spel waar iedereen de kans heeft om te winnen. De regels van 's werelds grootste E-bike race zijn eenvoudig: "Terwijl de snelste fietser tot wereldkampioen wordt gekroond in de 'ELITE' categorie, strijden deelnemers in de 'EVERYONE' categorie tegen drie rijtijden (goud, zilver en brons). Als ze onder een van de drie gedefinieerde limieten vallen, ontvangen de e-bikers een officiële gouden, zilveren of bronzen medaille voor het EVERYMAN Wereldkampioenschap," legt Dr Markus Mitterdorfer (E-Bike World Federation) uit. Wie de gouden limiet niet haalt, mag zich wereldkampioen noemen. De beste prestaties in elke leeftijdsgroep worden erkend op basis van geslacht en klassementsklasse. Daarnaast wordt de medaille uitgereikt in de klasse 'EVERYONE' of de plaatsing in de klasse 'ELITE'.

Inschrijving en verdere details over het WK e-bike op: https://www.ebikewm.com

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

27 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs