Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine/Verlsen Sport - Telstar heeft een akkoord bereikt met Sebbe Augustijns, die transfervrij overkomt van Eredivisionist RKC Waalwijk. De Belgische middenvelder gaat bij de Witte Leeuwen, onder voorbehoud van een positieve medische keuring, een contract aan tot medio 2024, met een optie op een tweede seizoen.

Augustijns (23) genoot zijn opleiding grotendeels bij KV Mechelen, alvorens in 2019 de stap te maken naar RKC Waalwijk. Augustijns miste een groot deel van seizoen 2021/22 door een blessure, maar kwam het afgelopen seizoen weer tot een zestal invalbeurten in de Eredivisie. In totaal kwam de Belg tot 18 optredens op het hoogste niveau voor de Brabantse club.

Sebbe Augustijns is niet de eerste speler met Belgische nationaliteit die de stap naar de IJmond maakt. Diverse Zuiderburen kozen de laatste jaren hetzelfde pad. Meest in het oog springend is daarbij Senne Lynen, die tussen 2018 en 2020 voor Telstar uitkwam, en vervolgens de stap maakte naar het ambitieuze Union Saint Gillois.

Quote

Body & Fit

Sport nu.nl

02 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Center Parcs

Centerparcs