Sport & Vrije tijd
Typography

NLMagazine Velsen Sport - Telstar heeft zich voor het nieuwe seizoen 2023/24 versterkt met de huidige topscorer van de Tweede Divisie, Youssef El Kachati. De aanvaller tekende donderdagochtend een éénjarig contract met een optie voor een tweede jaar.

El Kachati (23) keert op Schoonenberg terug in het betaalde voetbal, waarin hij eerder uitkwam voor Sparta Rotterdam. Na het doorlopen van de jeugdopleiding, kwam Youssef in de hoofdmacht van de Rotterdamse club tot 3 doelpunten in 10 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en maakte hij op 25 januari 2020 zijn debuut in de Eredivisie.

De Leidenaar speelde vervolgens voor VV Noordwijk, het Belgische KVC Westerlo en gedurende het
afgelopen seizoen voor Quick Boys, uitkomend in de Tweede Divisie. Met nog één speelronde op het programma staat El Kachati daarin met 24 doelpunten ruimschoots bovenaan in het klassement van topscorers.

‘Wij zijn zeer content vandaag reeds de eerste aanwinst van deze zomer te mogen verwelkomen.’, aldus Technisch Manager Peter Hofstede. ‘Voor het nieuwe seizoen zoeken wij naar extra productiviteit voorin en als topscorer van de Tweede Divisie past El Kachati volledig in dat profiel. Bovendien heeft Youssef ondanks zijn nog jonge leeftijd al de nodige ervaringen opgedaan.’

Telstar kwam eerder deze week tot een overeenkomst met VV IJsselmeervogels, dat Youssef El Kachati in een eerder stadium aan zich bond en de speler nu zijn kans in het betaald voetbal gunt.

Quote

Sport nu.nl

21 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl