Lifestyle & Gezondheid
Typography

Door: marli - Foto: Museum van de Vrouw - NLMagazine/ Echt-Susteren Lifestyle, geschiedenis - Onze manier van leven is in de laatste eeuw drastisch veranderd. Familie, huishouden, werk, vrijetijdsbesteding, ons dagelijks leven is niet te vergelijken met vroeger. Het ouderwetse gezinsleven met de zondag als hoogtepunt van de week is
verdwenen.

Ook de kledinggewoontes zijn niet meer hetzelfde. Wie heeft nog “zondagse kleren”? Had tot ver in de 20e eeuw iedereen één nette outfit voor de zondag, nu hangt onze kast vol. Ook is het verschil tussen zondag en doordeweeks vervaagd.
Wat je draagt, hangt af van je plannen. Voor een verjaardag of een etentje kleed je je anders dan voor een wandeling in het bos.

De expositie ‘Op z’n zondags’ laat van 25 augustus t/m 8 oktober 2023 “zondagse jurken” en accessoires uit opeenvolgende periodes in de 20e eeuw zien. Neem een kijkje in de tentoonstelling en proef de sfeer van de ouderwetse zondagen.

Over het Museum van de Vrouw
Het Museum van de Vrouw in Echt is enig in zijn soort. Nergens in Nederland vind je een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. In opeenvolgende tentoonstellingen vertelt het museum zijn verhalen. Hedendaagse thema’s worden verbonden met oude tradities, (lokale) cultuur en maatschappelijke kwesties. Reflectie op het verleden met oog voor de toekomst. Het Wonderkabinet toont in een permanente expositie niet alleen een selectie uit de rijke collectie maar ook de historie van de huidige gemeente Echt-Susteren.

Bron: Roermond Nieuws

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden