Lifestyle & Gezondheid
Typography

WHO classificeert zoetstof aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - De WHO heeft zich in haar nieuwe richtlijnen dan eindelijk uitgesproken tegen het gebruik van suikervrije zoetstoffen. De inname van deze zoetstoffen levert totaal geen voordeel op bij pogingen om af te vallen.

Veel erger is natuurlijk dat als men gedurende een lange periode zoetstoffen inneemt, er zeer ongewenste kankerverwekkende effecten kunnen ontstaan in het lichaam en de kans op een verhoogd risico op diabetes type 2, hart- en vaatziekten en sterfte enorm toeneemt. Káppen dus met dat gebruik!!!

“Iedereen die nu denkt dat ze cola light kunnen drinken zonder zich zorgen te maken over hun gezondheid, zit op het verkeerde spoor.

Hoewel aspartaam geen acuut gezondheidsrisico vormt wanneer het in normale en minimale hoeveelheden wordt geconsumeerd, classificeert de WHO de stof officieel als mogelijk kankerverwekkend.

Bovendien wijzen wetenschappers van de gezondheidsorganisatie erop dat de onderzoeken die ze tot hun beschikking hadden onvoldoende waren.

Het suikergehalte in ons voedsel en dranken moet omlaag, maar suiker simpelweg vervangen door zoetstoffen is geen oplossing. De WHO raadt sowieso af om suikervrije zoetstoffen te consumeren om je gewicht onder controle te houden," zegt Frank Lindner van consumentenorganisatie Foodwatch. 

Bron: Foodwatch

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden