Lifestyle & Gezondheid
Typography

Diana Saaman - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid - Een pandemie veroorzaakt door de vogelgriep lijkt in voorbereiding. Wereldwijd broeden bekende pandemiefanaten zoals Bill Gates, Marion Koopmans en diverse overheden op de vraag hoe een virusuitbraak veroorzaakt door de vogelgriep te regisseren. Volgens hun inschattingen staat het hoogpathogene vogelgriepvirus, de H5N1-variant, op uitbreken onder mensen.

Zoönose
De theorie is dat dit virus via varkens en nertsen (die zijn daar blijkbaar gevoelig voor) kan muteren en overslaan op de bevolking. Een ziekte die overslaat van dier op mens heet een zoönose. Na Covid werden de apenpokken bedacht. Dit is niet echt aangeslagen. Het heeft niet tot klemmende angst en prikbereidheid geleid.

Angst zaaien, daar gaan we weer….
Bill Gates meldt de laatste maanden in zijn toespraken dat de volgende pandemie vooral kinderen zal treffen. Dit is een misdadige techniek van de multimiljardair, omdat hij heel goed weet dat als het om kinderen gaat, ouders in alle staten zullen zijn. Bezorgde en bange ouders denken wellicht niet meer gewoon na en gaan ver om hun kroost te beschermen. Angstzaaien is de beste strategie om weer miljoenen, wellicht miljarden prikken te verkopen. De redactie van het online platform Redacted meldt dat Amerikaanse kinderziekenhuizen zich in rap tempo voorbereiden op een stroom aan zieke kinderen door de komende pandemie: extra bedden, aantrekken van personeel en educatieprogramma’s voor e-learning tijdens nieuwe lockdowns of hospitalisatie.

Achterstand cognitieve ontwikkeling
Tegelijkertijd berichten Amerikaanse zenders dat de toetsen examenscores van kinderen in de VS historisch laag zijn. De jeugd loopt zo’n twee jaar achter als het gaat om cognitieve ontwikkeling. Ook sociale vaardigheden scoren beduidend lager. Concrete voorbeelden die worden genoemd zijn dat kinderen het moeilijk vinden om te praten of om contact te maken met andere mensen, en dat veel kinderen en pubers lijden aan depressiviteit. De lockdowns en schoolsluitingen tijdens de coronacrisis zijn hier debet aan, zo wordt gesteld, maar de ziekenhuizen treffen momenteel dezelfde voorbereidingen voor de nieuwe pandemie allen met dít verschil dat de voorbereidingen van nu hoofdzakelijk op kinderen zijn gericht. De angstpropaganda begint op gang te komen.

Pandemie door vogelgriep
Wat opvalt is dat reguliere media, wereldwijd, zonder enige nuance of terughoudendheid berichten over een mogelijke pandemie door vogelgriep. Het begon twee maanden geleden met een nieuwsbericht over een negenjarig meisje in Ecuador dat doodziek met longontsteking in het ziekenhuis was opgenomen met als testuitslag vogelgriep. Het zieke meisje werd een topic en haalde wereldwijd vrijwel alle kranten en nieuwszenders.

Virusvariant H5N1
De Engelse krant The Guardian berichtte eind mei dat er in Engeland bij twee mensen de virusvariant H5N1 is aangetoond. Zij werden op het virus getest omdat zij onderdeel uitmaken van een onderzoeksgroep. De proef richt zich op de screening van een deel van de mensen die werkzaam zijn in de pluimveehouderij, kippenslachterij of vleesverwerkende industrie. Opgemerkt moet worden dat de twee mannen asymptomatisch waren, dus het was een verrassing dat zij positief testten.

Vogelgrieppandemie niet serieus
De journalist van The Guardian haalt in hetzelfde artikel stevig uit naar de Engelse regering. De overheid zou te passief zijn en het grote gevaar van een vogelgrieppandemie niet serieus nemen. De journalist adviseert eigenlijk dat het houden van kippen, kalkoenen en ander pluimvee een onaanvaardbaar risico is.
Wel weet hij te schrijven dat twee farmaceutische bedrijven een humaan vaccin aan het testen zijn op mensen, dat bescherming moet gaan bieden voor het geval er een pandemie door vogelgriep uitbreekt. Op medisch gebied worden alvast voorbereidingen getroffen.

Angst besmettelijker dan de vogelgriep
De toon is gezet, en inmiddels is bekend dat angst nog het meest besmettelijk is. Vorige week riep de president van Brazilië, Luiz da Silva, de noodtoestand uit omdat in zijn land op een pluimveebedrijf vogelgriep is geconstateerd. Sindsdien zit de angst er goed in bij de Brazilianen. In de regio nabij het besmette pluimveebedrijf gingen mensen spontaan in lockdown.
De noodtoestand heeft twee redenen. Op de eerste plaats het exportbelang. Er wordt jaarlijks door Brazilië voor tien miljard dollar aan kippenvlees uitgevoerd. Hoewel nog nooit is aangetoond dat door het eten van kippenvlees mensen met de vogelgriep besmet kunnen raken, is het bestaan van ziekte in de pluimveesector geen goede reclame voor de kippenvleesexport.

Vergassing pluimvee
De gevestigde media schuwen niet om pandemische voorspellingen te doen als het gaat om vogelgriep bij mensen. In Nederland duikt het de laatste twee jaar bij pluimveebedrijven regelmatig op. Als er enkele kippen positief testen, worden alle dieren van het bedrijf vergast; er komt een vervoersverbod in een straal van 10 kilometer en het bedrijf wordt geheel ontsmet. In die twee jaar zijn er zo’n zes miljoen kippen om die reden in Nederland geruimd.

Mannen met witte pakken paraat
Zo nu en dan worden meeuwen op het strand of vogeltjes in het bos dood aangetroffen. Sectieonderzoek duidt soms op H5N1, de vogelgriepvariant. Met radio- en televisiespotjes worden wij gewaarschuwd om een dode vogel zelf niet op te rapen, maar onmiddellijk de Gezondheidsdienst voor Dieren of de eigen gemeente te benaderen. Mannen in plastic pakken en met mondmaskers voor komen dan het kadavertje ophalen voor onderzoek.

Volgende pandemie: vogelgriep
Marion Koopmans, de veearts die een hoofdrol speelde bij de ontwikkeling van het Covid-bedrog in Nederland, en internationaal in samenwerking met de Amerikaanse hoofdrolspeler, Anthony Fauci, de uitbraak van het ‘virus’ frauduleus traceerde naar de dierenmarkt in Wuhan, sprak vorige week haar zorg uit over het risico dat de volgende pandemie wel eens de vogelgriep bij mensen kan zijn.

Bron: Gezond verstand

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden