Lifestyle & Gezondheid
Typography

NLMagazine/Utrecht Lifestyle & Gezondheid - Niet gevaccineerde of niet-volledig gevaccineerde reizigers naar bijvoorbeeld Japan moeten een negatieve PCR-testuitslag laten zien, die op het moment van vertrek naar Japan niet ouder is dan 72 uur. Dat geldt momenteel ook voor landen als Chili of de Filippijnen. Easly biedt zowel een speeksel PCR-test als een antigeentest aan om je te laten testen op corona.

Bij de PCR-test moet een reiziger simpelweg zijn speeksel naar het laboratorium van Easly opsturen. Hij of zij ontvangt het resultaat 48 uur na ontvangst in het lab.

“Wij zijn de enige partij in Nederland, die een online PCR-test aanbiedt die in een lab wordt gevalideerd”, zegt Jeroen de Jong, CEO van Easly. “Bij een positief resultaat krijg je een herstelbewijs. Er zijn momenteel nog heel weinig locaties, waar je zo’n PCR-test kunt doen. Als Easly kunnen wij het hele land bedienen met onze eenvoudige online test.”

De antigeen sneltest van Easly werkt nog sneller dan de PCR-test. De reiziger krijgt van Easly binnen 15 minuten het resultaat van de coronatest. Deze antigeen coronazelftest wordt onder online begeleiding van één van de medische experts van Easly uitgevoerd. Het verschil tussen een PCR-test en een allergeen test is dat de laatste als iets minder betrouwbaar wordt gezien.

Over Easly
Easly is in 2021 opgericht. Het medisch bedrijf is ontstaan vanuit het bedrijf Spoedtest Corona. De missie van Easly is om medisch gefundeerde e-health oplossingen samen met specialisten te ontwikkelen. Easly streeft naar een beter gezondheidssysteem voor zowel patiënten als artsen. Het bedrijf heeft zich sinds kort in Utrecht gevestigd.

Quote

Lifestyle nu.nl

Geen feed gevonden