Politiek & Maatschappij
Typography

Door Robin de Boer, economisch geograaf. - NLMagazine Politiek & Maatschappij, digitale identiteit - Het Europees Parlement en de lidstaten hebben overeenstemming bereikt over de Europese digitale identiteit. “Zeer slecht nieuws,” kondigt Europarlementariër Rob Roos aan. Dat betekent dat de digitale identiteit binnenkort in werking treedt in de EU. Na de onderhandelingen zei Eurocommissaris Thierry Breton: “Nu we de Digital Identity-wallet hebben, moeten we daar ook iets in stoppen.”

Slechte ontwikkeling
Hij doelde daarmee op de digitale euro, oftewel de Central Bank Digital Currency. “Dit is een hele slechte ontwikkeling,” vindt Roos. “Ze hebben altijd beloofd om deze twee zaken niet aan elkaar te koppelen.”

Het Europarlementslid merkte verder op dat veel experts afgelopen week nog hebben gewaarschuwd dat dit een heel slecht idee is en dat onze vrijheid en privacy hiermee in het geding komen. En toch wordt de digitale identiteit erdoor gedrukt.

Nog niet te laat
Het is nog niet te laat. Er moet nog over worden gestemd in het Europees Parlement. Roos roept mensen dan ook op: dring er bij andere Europarlementariërs op aan tegen te stemmen.

“Ja hoor, weer een complottheorie die werkelijkheid gaat worden,” reageert artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

Robin de Boer
Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching