Politiek & Maatschappij
Typography

Door Martin Vrijland - NLMagazine Maatschappelijke overwegingen - De enige manier om de 15 minutensteden gevangenis te ontvluchten is om je terug te trekken in natuurgebieden.

Maar als daar voortduren brandgevaar is en er gevaarlijke wilde dieren rondlopen laat je dat wel uit je hoofd. Zou dat wellicht de reden kunnen zijn dat we zoveel bosbrandberichten zien; dat we ineens weer de gevaarlijke wolf in Nederland hebben en dat er in Duitsland afgelopen week een klopjacht op een ontsnapte leeuw gaande was?

Het doet denken aan dat bekende boek dat binnenkort waarschijnlijk op de verbodslijst zal komen. George Orwell’s 1984 beschrijft hoe er overal camera’s hangen; zelfs in de natuur. Het is vrij makkelijk om met de software van nu een foto of filmpje te produceren van een ontsnapte leeuw die ergens in de buurt van een stad ronddwaalt, zoals in Duitsland afgelopen week het geval was. Daar werden pantservoertuigen en automatische wapens ingezet in de klopjacht op de leeuw. Uiteindelijk bleek het om een wild zwijn te draaien (aldus de Panorama), maar de subliminale programmering is dan al gebeurd en het gaat erom dat zo’n klopjacht groots in de media komt. De uitslag meld je dan ergens in de minder gelezen media, zonder headlines.

Nederland heeft ineens wolven. Als ik op bezoek ging bij een vriend met 3 Tsjechische wolfshonden kon ik ze gewoon aaien. Het zijn net herdershonden qua gedrag, maar ze zien er uit als een wolf. Het is niet zo moeilijk de bevolking angst aan te jagen met groots opgeblazen verhalen en wat gecreëerde beelden. Die combinatie doet het altijd goed en mensen zijn behoorlijk goedgelovig. Men heeft geen flauw benul van de kleine moeite die het kost om beelden te creëren. Eerlijk gezegd komt het over als klinkklare onzin. Wat moet de wolf in Nederland? En bovendien doet een wolf de mens niets. Het zijn zachtaardige beesten, net als herdershonden en ze leven liever in groepen; niet solitair (zoals geschets wordt). Het is slechts de beeldvorming die zijn werk doet.

Dat nu de bosbranden zo gehypet worden, maakt waarschijnlijk onderdeel uit van het plan om mensen bang te maken voor de natuurgebieden. “Nou, dat zetten ze heus niet in scene hoor dan zouden er te veel mensen aan mee moeten werken.” Heeft u die satellietbeelden wel eens gezien van de grote bosbranden in Canada die dit voorjaar grote delen van de VS onder een rookgordijn zetten? Die branden ontstonden allemaal vrijwel gelijktijdig. Volgens de factcheckers was dat gewoon een omstandigheid van droogte en de trigger die het allemaal aanzette, maar dat die droogte (net als de hitte om de boel in vuur en vlam te zetten) ook via HAARP gerealiseerd kan worden is natuurlijk een complottheorie.

Er zijn steeds meer mensen die willen emigreren om ergens op het platteland in een land waar het leven nog betaalbaar is een eigen permacultuur tuintje beginnen. Maar de dames en heren in Brussel hebben andere plannen. En daarom moeten natuurgebieden of beschermd verklaard worden of gewoon het gevoel van gevaar opleveren. En als je bosbranden en wilde dieren hebt, kun je ook gewoon stellen dat bepaalde zones niet meer bezocht mogen worden. Het draait allemaal om de indeling in zones: woonzones, werkzones, recreatiezones, natuurzones, natuurherstelzones, landbouwzones, enzovoort.

Het is de bedoeling dat u in de stad gaat wonen en als u dan eenmaal in die stad woont, moet u in uw 15 minutenzone blijven. Heeft u voldoende social credits opgebouwd (is uw CO2 footprint) laag genoeg, dan mag u een keer de natuur recreatiezones in. Maar wel onder toezicht van de camera’s die alles in de gaten zullen houden.

Quote

NOS politiek

e-Matching