Politiek & Maatschappij
Typography

NLMagazine Maatschappij/Economie/Communicatie/IT-diensten - Xs4all houdt na 27 jaar op te bestaan en is met ingang van 1 maart definitief overgenomen door KPN. Alle medewerkers van XS4ALL hebben vlak voor dit weekend een brief gekregen waarin staat dat op 1 maart de ‘overdracht van onderneming’ plaatsvindt.

Dat betekent dat per vandaag, 1 maart 2020, al het XS4ALL-personeel formeel in dienst is van KPN en dat Xs4all vanaf nu ook geen klanten meer inschrijft. KPN doet vooralsnog geen beloften over behoud van de bijzonder technische diensten die XS4ALL nu nog levert.

Veel mensen vinden het jammer dat Xs4all als bedrijf verdwijnt en wordt overgenomen door KPN. Niet iedereen is even geporteerd van KPN en van de service die dit bedrijf verleent en die volgens velen in schril contrast staat tot de geweldige service die Xs4all vanaf de eerste dag van haar bestaan biedt en continu heeft geboden. Vandaar ook dat niet iedereen even blij is met het gegeven dat zowel Xs4all als bedrijf overgaat naar KPN, maar dat ook alle klánten van Xs4all die vele jaren hebben genoten van de service van Xs4all, evenééns meeverhuizen naar KPN. KPN claimt dat alle klanten met ingang van 1 januari 2022 zijn overgezet naar de KPN-techniek. 


Naam Xs4all lege huls

Ook de eigen IT-systemen van XS4ALL verdwijnen dus. Het enige wat vooralsnog blijft, is de merknaam, maar dat is dus letterlijk en figuurlijk een lege huls. Want uiteindelijk verdwijnt XS4ALL natuurlijk helemaal omdat de afspraak is dat Xs4all geen nieuwe klanten meer mag inschrijven. Het ‘Actiecomité Xs4all moet blijven’ betwijfelt of KPN wel dezelfde hoge kwaliteit kan leveren als Xs4all omdat die immers nauw samenhangt met de mogelijkheid voor helpdeskmedewerkers om problemen zelf technisch te kunnen opsporen en deels op te lossen.


Actiecomité XS4ALL Moet Blijven

Het ‘Actiecomité XS4ALL Moet Blijven’ is bijzonder teleurgesteld in het besluit van KPN en is bovenal bedroefd dat na 27 jaar een einde is gekomen aan een van de meest bijzondere ondernemingen in Nederland. Cor Bosman, een van de oprichters van XS4ALL, twitterde hierover reeds ‘After 27 years, today marks the last day of what has been quite the adventure. As a 22 year old, while in university, we founded XS4ALL, the first end-user ISP in The Netherlands. Thanks to everyone that joined us on this adventure. So long and thanks for all the fish.’


‘Freedom Internet’ vangnet Xs4all-klanten
Op zondag 29 maart vindt het Amstyerdamse Paradiso de launch party plaats van ‘Freedom Internet’, de nieuwe provider die een vangnet voor XS4ALL-klanten en personeel hoopt te zijn. Tijdens de launch party wordt live op het podium de eerste internetverbinding gerealiseerd.

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 zal Freedom internet, televisie en telefonie aanbieden via ADSL en glasvezel. Men meldt verheugd te zijn over het feit dat Freedom Internet’s voice-over-ip telefoniediensten geleverd zullen worden met behulp van het platform van Voys. Toeval of niet, dat platform ging al door het leven onder de naam Freedom!

Founding member
Wil je founding member worden bij Freedom Internet? Dan moet je snel handelen. Immers, het bedrijf heeft gesteld dat iedereen die nog vóór 29 maart founding member wordt van Freedom, nog dít jaar een internetverbinding bij Freedom kan aanvragen.
Founding member worden? Klik dan hier. Wil je een nieuwsbrief ontvangen, ga dan naar Freedom’s nieuwsbrief

Greenchoice

Quote

NOS politiek

e-Matching