Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - In reactie op het tegenvallende kwartaalcijfer van de Nederlandse economie, verlaagt ING Research zijn beramingen voor 2023 van een gezonde 1,8 procent groei naar een magere 0,4 procent groei. Dat geeft ING-econoom Marcel Klok aan in gesprek met bank.nl

Hoewel de bank zijn verwachtingen flink naar beneden bijstelt, is ING econoom Marcel Klok niet bang voor een eventuele recessie. “Nee, dat verwachten wij niet. Er kan best wel eens ergens een minnetje uitkomen, maar een grote stijging van werkeloosheid en dat er veel ontslagen gaan vallen is een irreëel scenario. We verwachten groei.”

Dat betreft echter wel een magere groei volgens Klok, aangezien anderhalf tot twee procent groei als normaal wordt beschouwd. “Over het algemeen zien we veel plusjes, het enige waar we echt negatief over zijn, zijn investeringen. Vanwege de rentegroei verwachten wij daar minder van. We zien bijvoorbeeld dat er minder bouwvergunningen zijn afgegeven. Dat ging tot en met het eerste kwartaal nog goed, maar lijkt nu af te zwakken.”

Lees het volledige interview verder op Bank.nl

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

02 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue