Economie & Duurzaamheid
Typography

Door Wouter Scheepens, directeur-bestuurder a.i., MVO Nederland - NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Het Volkskrant-interview met Wael Sawan, de nieuwe CEO van Shell, roept dubbele gevoelens op. Aan de ene kant horen we bekende retoriek: ja, we moeten klimaatverandering aanpakken.

Shell doet al veel en is per saldo aardig bezig. We volgen hem volledig als hij zegt dat CO2-beprijzing belangrijk is. Dat beleidsmakers in actie moeten komen. En dat een duurzame energievoorziening essentieel is voor onze economie.

Maar toch ademt het interview vooral het comfort van de status quo. De status quo waar veel bestuurders maar wat graag in blijven hangen. Waarin zij vanuit hun hangmat roepen dat ze echt wel investeren in de duurzame economie. Maar zo lang ze weinig tegengeluid opvangen, de rode lopers internationaal voor ze worden uitgerold en de aandeelhouders ruimhartig beloond worden gaat er niets veranderen.

Onze oproep aan Shell én andere ‘zoekende’ bedrijven: stap uit je kapitalistische hangmat, organiseer meer ‘ongemak in je boardroom’ als basis voor verandering, stroop je mouwen op en ga écht aan de slag voor de duurzame economie.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

28 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue