Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Er voltrekt zich een regelrechte ramp in de bakkerswereld. Ook dit weekend hebben tientallen bakkerijen hun deuren moeten sluiten vanwege - vooral - de energierekening. Het zijn veelal van oorsprong gezonde bedrijven voor wie de overheidsregeling ‘Tegemoetkoming Energiekosten’ (TEK) door politiek getreuzel te laat komt, het zijn ook bedrijven die nota bene hebben geïnvesteerd in duurzaamheid en (daarom) niet de minimaal 12,5% van de omzet halen voor de deze TEK-regeling.

In deze extra nieuwsbrief vragen we aandacht voor die bakkers. En figuurlijk ook voor de slagers. En de groentewinkels. En de glastuinders. En de stomerijen. En de snackbars. En... en... dus voor álle ondernemers waar politiek Den Haag in deze energiecrisis te lang en niet goed over heeft nagedacht.
Voorman Hans Biesheuvel van de ondernemersorganisatie ONL pleitte al eerder voor het verstrekken van voorschotten aan mkb-ondernemers die veel gas en elektriciteit verbruiken.

Hoogleraren Cor Molenaar en Lex van Teeffelen hebben met verbazing gereageerd op de timing van het kabinetsplan Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) voor het mkb, dat per 1 april 2023 in zou moeten gaan. Prof. Lex van Teeffelen stelden als reactie op de TEK-regeling: 'Nu wreekt zich de totale incompetentie en gebrek aan kennis van de financieel-economische wereld van de huidige ministers in de sociaal-economische driehoek'.
Het is niet alleen 'wijzen naar Den Haag'. Het is een roep om consistenter beleid, om bijvoorbeeld gedegen in te zetten op verduurzaming, om mkb-ondernemers daar beter in te supporten en beperkingen op te heffen waar ze in de praktijk tegenaan lopen.

Bron: Robert van den Ham, Hoofdredacteur De Ondernemer

Quote

Economie nu.nl

09 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching