Economie & Duurzaamheid
Typography

NL Magazine Economie - Fred Matser was afgelopen week te gast bij een meeting van de Powerful Business Women’s Club. Als fulltime filantroop zet hij zich in voor mens en natuur. Hij sprak met de ambitieuze, vrouwelijke ondernemers over vrouwelijk leiderschap. Een introductie in samenwerken, vertrouwen en liefde in een maatschappij die is gebaseerd op non-dualisme of idealisme.

De meeting van de Powerful Business Women’s Club vond plaats bij Matser thuis in Driebergen. De leden van de women´s club ontmoeten elkaar iedere maand en praten daarbij over onderwerpen die aansluiten op hun (internationale) bedrijven. Het was een bijzonder event omdat Matser als enige man in het gezelschap sprak over vrouwelijk leiderschap. Het gezelschap bekeek eerst samen de documentaire over het leven van Matser. Daarna ging hij het gesprek aan vanuit zijn net gelanceerde boek ‘Beyond Us’.

Samenwerken vanuit vertrouwen en liefde

Hij nam de onderneemsters mee in zijn betoog over hoe we de maatschappij kunnen veranderen als wetenschappers en ondernemers samenwerken vanuit vertrouwen en liefde. Volgens Matser zijn we meer in harmonie met onze leefomgeving als we onze menselijke maatschappij niet inrichten vanuit materialisme, zoals nu gebeurt, maar gebaseerd op non-dualisme of idealisme. En wat ieders rol hierin kan zijn.

Enthousiast ontvangen

Deze presentatie van Matser, door NRC Handelsblad gekarakteriseerd als de ‘Nederlandse Bill Gates’, werd enthousiast ontvangen. Tineke Rensen, oprichtster van de Powerful Business Women’s Club, dankte Matser namens alle onderneemsters voor zijn gastvrijheid.

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

18 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue