Economie & Duurzaamheid
Typography

NLMagazine Economie & Duurzaamheid - Miss Troubleshooter start in samenwerking met NettyWorks op 1 juni 2021 de MT Academy. Dit is de eerste Nederlandse remote ondernemersopleiding voor vrouwelijke business-experts. Founder Esther de Vroomen hielp de afgelopen vier jaar middels individuele trajecten diverse vrouwen in hun transitie van werknemer naar succesvol ondernemer.

“De MT Academy wordt de eerste groepsopleiding met hetzelfde doel als het succesvolle individuele traject. Binnen drie maanden is iedereen betaald aan het werk als ondernemer”, garandeert de Vroomen. De opleiding bestaat uit negen ochtenden remote les met diverse strategische sessies. Er is tijdens het eerste opleidingstraject plek voor zes vrouwen, zodat ze de persoonlijke begeleiding kunnen blijven waarborgen.

Remote werken en leren
Er is namelijk vraag naar vrouwelijke ondernemers op het gebied van commercie, HR, marketing en (financiële) administratie. Miss Troubleshooter vult met haar team van zelfstandig werkende vrouwen al handenvol oproepen per week. Alle vrouwelijke teamleden van Miss Troubleshooter waren binnen drie maanden na de start van hun traject betaald aan het werk en werken nu fulltime als zelfstandig ondernemer. Deelnemers kunnen tijdens de zes maanden durende opleiding minimaal 30 passende opdrachten verwachten.

Van werknemer naar ondernemerschap
Oprichtster Esther de Vroomen wil vrouwen graag helpen om hun ondernemersdroom waar te maken. Ze legt uit: ‘’Ik werkte zelf jarenlang als werknemer, maar het stemmetje met de wens om te ondernemen was niet weg te drukken. Na 15 jaar trok ik de stoute schoenen aan en begon ik mijn bedrijf.’’ De Vroomen richtte zich al snel op het individueel opleiden van vrouwen richting fulltime ondernemerschap. Vanaf 1 juni 2021 start zij met de MT Academy als eerste een Nederlandse ondernemersopleiding voor vrouwelijke business-experts.

Jennifer Delano

Greenchoice

Quote

Economie nu.nl

19 januari 2022

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching

Mediamarkt

Coolblue