Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Zeeland/Zuid Beveland, Natuur, evenementen - Zuid-Beveland, gelegen tussen Ooster- en Westerschelde, is een streek waar land en zee elkaar op een bijzondere manier beïnvloeden. Je vind hier een prachtig polderlandschap, de Zak van Zuid-Beveland, en pittoreske dorpjes en gezellige steden. Lees meer over het mooie Zuid-Beveland!

De Zak van Zuid-Beveland

In de Zak van Zuid-Beveland fiets of wandel je langs fruitboomgaarden, boerenschuren en over slingerende bloemdijken. Het is dé perfecte plek om te genieten van het Zeeuwse landschap. In de lente staan de fruitbomen en struiken volop in bloei. De vele dijken tonen de eeuwenlange strijd van de mens tegen het water en de meeste kreken zijn herinneringen aan dijkdoorbraken in het verleden.

Tussen Oosterschelde en Westerschelde

Wil je genieten van een mooi uitzicht over water? Dan ben je op Zuid-Beveland aan het juiste adres. Het ligt namelijk tussen de Oosterschelde en de Westerschelde in. Ontdek de natuur van Zuid-Beveland tijdens bijzondere fiets- en wandelroutes. Een bezoekje aan Fort Ellewoutsdijk is ook zeker de moeite waard. Hier ga je terug in de tijd en heb je een verrassend mooi uitzicht over de natuur aan de Westerschelde.

Ontdek pittoreske dorpen en gezellige steden

Zuid-Beveland is rijk aan pittoreske dorpen en gezellige steden. Tijdens een fietstocht door het bijzondere landschap ontdek je de dorpen met elk hun unieke karakter en sfeer. Nisse heeft een beschermd dorpsgezicht en wordt wel één van de mooiste dorpen van Zuid-Beveland genoemd. Rondom Kwadendamme vind je nog veel monumentale boerderijen en als je in Baarland de dijk op gaat, heb je een prachtig uitzicht over de Westerschelde. 

Zin om een dagje te winkelen? Goes heeft een ruim aanbod aan winkels. In mosseldorp Yerseke kun je een bezoekje brengen aan de Oesterputten. Ben je een watersportliefhebber? Kijk dan eens in Wemeldinge. Je kunt hier ook heerlijk uit eten. 

Evenementen

Op Zuid-Beveland worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Neem eens een kijkje in de evenementenkalender voor een overzicht.

Quote

Uitgaan nu.nl

21 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching