Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Afbeelding van Samuel van Leeuwen - Door Nathalie van den Berg. Zij gaat in Amsterdam alle stadsdelen af op zoek naar gezelligheid en de leukste cafeetjes - NLMagazine/Amsterdam, Evenementen, de ruimte in - Inspiratie om de aarde straks leefbaar door te geven aan toekomstige generaties, dat is wat je krijgt tijdens het Aardbewoners Festival van ARTIS.

2 weekenden lang is er van alles te beleven voor jong en oud om de verbinding met alle aardbewoners op te zoeken. Verwacht workshops, muziek, plantaardig eten en nog veel meer. Dit zijn onze favoriete activiteiten die je niet wil missen!

Wat kun je verwachten tijdens Aardbewoners Festival?

Dit jaar organiseert ARTIS de allereerste editie van Aardbewoners Festival, waar alles in het teken staat van ontdekken, ervaren en doen. En dat met een wel heel bijzonder programma. Verwacht onder meer gesprekken met André Kuipers en Diederik Gommers, liveoptredens van Kiki Schippers en Martijn Koning, sterrendiners van Emile van der Staak en Freddy Tratlehner en nog veel meer.

Steek de handen uit de mouwen

Voor de jongste aardbewoners begint het avontuur al bij de entree. Hier halen ze een zoek-en-doeplaat op om mee op ontdekkingstocht door het park te gaan. Er zijn creatieve workshops voor jong en oud, zoals een insectenhotel bouwen, een eigen aardbewonerskunstwerk knutselen en supergezonde spirulinashake (een blauw-groen algje vol eiwitten) brouwen (en drinken). Zo kan de hele familie de groene handen uit de mouwen steken.

Even ontsnappen van deze planeet

Astronaut André Kuipers vertelt vanuit eigen ervaring hoe bijzonder het is om de ruimte in te gaan. Op het Artisplein kun je jezelf lanceren in de SpaceBuzz om de aarde vanuit de ruimte te ervaren. Na je ruimtereis kun je meedenken over hoe we een leefbare toekomst kunnen creëren voor alle aardbewoners.

Bron: Uitmail

Quote

Uitgaan nu.nl

21 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching