Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

PRE-SAVE/STREAM ‘EL COLOMBOLANDÉS’ HIER - Amsterdam, 29 mei 2024 – De Nederlands/Colombiaanse Enrique Ebbink, beter bekend als QUIQUE, brengt op vrijdag 31 mei zijn debuutalbum ‘El Colombolandés’ uit.

Met meerdere hits en successen op zijn naam is de tijd eindelijk rijp voor een eigen album. ‘El Colombolandés’ is een perfecte weerspiegeling van wie QUIQUE is. Het album combineert de traditionele muziekstijlen waarmee hij opgroeide, zoals Salsa, Cumbia, Merengue en Bachata, maar met een moderne twist, waardoor elke track die unieke QUIQUE-sound heeft. De nummers gaan onder andere over liefde, feesten en uitgaan en geven een inzicht hoe het is om als jongvolwassen Colombolandés te wonen in Amsterdam.

QUIQUE zegt over ‘El Colombolandés’ het volgende: “Met dit album wil ik het hele spectrum van wat ‘QUIQUE’ is geven. Voor mijn gevoel is het me eindelijk gelukt om de energie van mijn live optredens te vertalen naar een album. Ik hoop dat het feest wat we bouwen op het podium op dit album terug te horen is, zodat iedereen waar en wanneer ze maar willen dat gevoel opnieuw kunnen beleven.”

Voor ‘El Colombolandés’ heeft QUIQUE samengewerkt met zijn vaste producer Pablo Penton. De uit Venezuela afkomstige producer voelde precies aan wat QUIQUE met zijn nummers wil uitdragen en samen met live muzikanten van over de hele wereld werkte ze jarenlang in de studio aan het album. Met nummers zoals ‘Lejanía’, waarop QUIQUE bezingt hoe hij heimwee heeft naar Colombia, zijn familie en de herinneringen aan zijn tijd daar, het ultieme liefdesliedje ‘Una Canción No Muere’ en het politiek beladen nummer ‘Mala Energía’, wat over politiegeweld tegen burgers gaat, laat QUIQUE zien dat hij niet alleen muzikaal, maar ook tekstueel een zeer veelzijdig artiest is. Luister ‘El Colombolandés’ nu en geniet van de mooie, zomerse Latin klanken, de prachtige stem van QUIQUE  en zijn tomeloze, aanstekelijke energie!

‘El Colombolandés’ live

Voor iedereen die deze zomer ‘El Colombolandés’ live wil horen kan QUIQUE samen met zijn band bewonderen op diverse festivals. Waar hij vorig jaar nog de Lima van Lowlands plat speelde staat hij dit jaar onder andere op het legendarische North Sea Jazz festival, Into The Great Wide Open en Appelpop. Houdt QUIQUE’s social media kanalen in de gaten voor meer data en aankondigingen.

Over QUIQUE

De Amsterdamse Enrique Ebbink, beter bekend als QUIQUE, ontpopte zich al snel tot een opvallend talent. De afgelopen jaren heeft hij talloze podia in vuur en vlam gezet, miljoenen streams verzameld en fans geboeid met zijn originele nummers. Met een repertoire boordevol hits, een opvallend optreden op Lowlands en een uitverkochte tour in november bleek 2023 een triomfjaar voor QUIQUE.

In 2018 brak QUIQUE door bij het grote publiek toen hij de Fuego-talentenwedstrijd op FunX won met zijn nummer 'Bici'. Releases die volgde zoals de EP Tú en de Top 40-hit 'Camino' versterkten zijn aanwezigheid, terwijl live optredens op gerenommeerde festivals als Woo Hah!, Down the Rabbit Hole en Fiesta Macumba zijn dynamische podiumpresentatie lieten zien. Met zijn uitverkochte 'Noviembre'-tour en zijn optreden op festival Noorderslag begin 2024 leverde hij een onvergetelijk bandoptreden.

Als veelzijdige artiest navigeert QUIQUE naadloos tussen Latin en Pop, zowel op het podium als in de studio. Zijn evolutie door de jaren heen heeft geleid tot de ontwikkeling van een onderscheidend geluid en een melodieuze, tweetalige stroom in het Spaans en Nederlands, die elke poging om zijn tracks te beperken trotseert. Met een niet aflatende missie om zijn publiek uit het alledaagse te halen en waar mogelijk tot dans aan te zetten, voegt QUIQUE moeiteloos zelfs gewichtige thema's toe aan zijn teksten, terwijl hij een aanstekelijke energie behoudt. Tel hier zijn optredens, die worden geprezen om zijn uitbundige vakmanschap en zijn torenhoge muzikale ambities bij op en het is duidelijk dat QUIQUE klaar is om de wereld te veroveren met zijn muziek.

Quote

Uitgaan nu.nl

21 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching