Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

'Bevordering Friese taal goed voor de gemeenschapszin in Friesland' - Door Noraly King - NLMagazine/Friesland, streektaal - RegioBank erkent het belang van de stimulering van de Friese taal. Dat klanten in hun eigen taal bij ons terecht kunnen, wordt hoog gewaardeerd.

Praten in je eigen (streek)taal versterkt de band met de lokale gemeenschap. Dat blijkt ook uit de Nationale DorpenTop, een jaarlijks event van RegioBank over de kracht van de regio.

Van noaberschap tot mienskip

Elke regio vult op een eigen manier in hoe je samen, met en naast elkaar leeft en heeft haar eigen cultuur, geschiedenis, karakter en )streek)taal. Vorig jaar was de DorpenTop in het Friese Warten waar naar voren kwam dat veel Friezen oog hebben voor het collectieve belang van de gemeenschap en de Friese taal die overal in de regio een gelijkwaardige plek verdient.

De Rijksinvestering om de Friese taal te bevorderen gaat zeker zorgen voor een betere sociale cohesie in Friesland. Iets waar RegioBank een voorvechter van is: een fijne regio en buurt om te wonen, werken en leven. Onze adviseurs wonen vaak in de buurt waar ze werken en spreken de taal van hun klanten. Sociale cohesie is de reden waarom ze de telefoon opnemen in het Frysk: Wolkom, hoe kin ik jo helpje?

Aanleiding voor dit artikel is een eerdere publicatie in Trouw: Miljoenen om Friese taal te behouden | Trouw

Quote

Uitgaan nu.nl

29 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching