Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Galerie Peter Donkersloot opent deuren voor netwerkparty’s - NLMagazine/Amsterdam, Evenementen - l 2024 - Prinsengracht 570 klinkt goed, Galerie Peter Donkersloot, goed nieuws voor iedereen die wat te vieren heeft.

Boeklancering

De galerie aan de Amsterdamse Prinsengracht 570, die bekendstaat om zijn indrukwekkende collectie van schilder Peter Donkersloot, kondigt aan dat de sfeervolle locatie per 1 april beschikbaar is voor kleinschalige evenementen van 5-150 personen. Met een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter biedt deze unieke centraal gelegen ruimte een prachtig decor voor allerlei gelegenheden, variërend van afscheidsborrels tot jubilea en recepties en van wijnproeverijen tot boeklanceringen.

Eclectische mix

De galerie, momenteel gevuld met een eclectische mix van oud en gloednieuw werk van Peter Donkersloot, tekent voor een inspirerende omgeving doordrenkt met kunst, cultuur en rock’n roll. Bezoekers bevinden zich te midden van Amsterdamse stadsgezichten à la Breitner, portretten van popsterren zoals Keith Richards, Mick Jagger, David Bowie en Amy Winehouse, en indringende close-ups van iconen als Marilyn Monroe en Sophia Loren - alles in Donkersloot's kenmerkende realistische en figuratieve stijl.

Peter’s verjaardag

Het hoogtepunt van deze nieuwe ontwikkeling in de galerie is het allereerste evenement op 7 april: de boeklancering en tegelijkertijd het 65ste verjaardagsfeest van de kunstenaar zelf. Zijn memoires, getiteld "Het jongetje dat schilder werd", belooft een kleurrijk levensverhaal te zijn, doordrenkt met drank, drugs, liefdesdrama en weemoed. Een viering van een buitengewoon leven en een uiting van creativiteit.

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching