Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Evenementen - Al ruim tien jaar worden in de succesvolle reeks Symphonic Junction van Residentie Orkest Den Haag en poppodium PAARD de muren tussen klassiek en populair doorbroken.

In mei staan twee nieuwe afleveringen op het programma. Op zaterdag 11 mei speelt het orkest live de soundtrack bij Charlie Chaplins klassieker The Circus en op vrijdag 31 mei krijgt zangeres Fay Claassen symfonische begeleiding.

Za 11 mei, 20.15 uur, PAARD: Charlie Chaplins ‘The Circus’

Charlie Chaplin, de koning van de stomme film, is een van de beroemdste filmsterren aller tijden. Bij de vertoning in PAARD speelt het Residentie Orkest olv Timothy Brock live de muziek die hij voor The Circus componeerde. In de stomme film uit 1928 speelt Chaplin een zwerver die op de vlucht slaat voor de politie, per ongeluk een circusvertoning verstoort en meteen wordt aangenomen als clown. De film was een grote hit bij pers en publiek en kreeg maar liefst vier Oscarnominaties.

Vr 31 mei, 20.15 uur, PAARD: Residentie Orkest ft. Fay Claassen

Fay Claassen, een van ’s Nederlands grootste jazztalenten, behoort vocaal tot de Europese top. Wars van hokjesgeest en stijlbeperkingen verruimt ze voortdurend haar muzikale horizon en verrast ze haar publiek met eigen songs en versies van bekende nummers, van My Funny Valentine, Blackbird en Close to You tot Almost Blue. Geniet op 31 mei van haar fabuleuze stem, symfonisch begeleid door het Residentie Orkest olv Joost Geevers. Dat zij al op elkaar zijn ingespeeld blijkt wel uit hun succesvolle livealbum Symphonic Stories.

Quote

Uitgaan nu.nl

08 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching