Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Web of Life en De Groene Camera 2024 in Museon-Omniversum - NLMagazine/Den Haag, Kunst & Cultuur, Natuur & Milieu - In april komt in Museon-Omniversum de wereld van de schimmels oogstrelend tot leven.

Aan de ene kant vanaf 11 april in de fascinerende, Nederlands gesproken grootbeeldfilm Fungi: Web op Life – waaraan  microfotograaf Wim van Egmond meewerkte – over de grotendeels verborgen wereld van schimmels. Aan de andere kant vanaf 14 april op de expositie Groene Camera 2024 met onder meer de categorie ‘planten en paddenstoelen’.

Grootbeeldfilm Fungi: Web of Life

Een groot deel van het leven op aarde is verbonden door een enorm, verborgen netwerk dat we nog maar net beginnen te begrijpen. Buiten ons zicht, tussen de wereld van planten en dieren, bestaat nog een andere wereld: het koninkrijk van schimmels.

De fascinerende, Nederlands gesproken grootbeeldfilm Fungi: Web of Life neemt ons mee op een reis rond de wereld naar de geheime wereld van oogstrelende schimmels en ontrafelt de vele geheimen van deze essentiële organismen. Ze zijn zoveel meer dan mooie paddenstoelen; schimmels zijn van invloed op het weer, ze zijn belangrijk voor het leven op aarde en voor medisch onderzoek en hebben zelfs het vermogen om plastic af te breken. De Nederlandse microfotograaf Wim van Egmond – bekend van de VPRO-serie Beagle, in het kielzog van Darwin – is verantwoordelijk voor alle time-lapse beelden van de groeiende fungi in de film.

Expo Groene Camera 2024

Natuurfotografie speelt een belangrijke rol in het versterken van het besef dat onze natuur mooi en bijzonder is, waarmee we met respect moeten omgaan. De natuurfotografieprijs De Groene Camera onderscheidt zich door uitsluitend foto’s te accepteren die in Nederland of België zijn gemaakt. De prestigieuze prijs telt drie onderdelen: Groene Camera Natuurfotograaf van het Jaar (de prijs voor de beste serie), Groene Camera Natuurfotografietalent van het Jaar  en Groene Camera Natuurfoto van het Jaar in zeven categorieën, zoals ‘zoogdieren, amfibieën en reptielen’, ‘landschappen, weer- en natuurverschijnselen’, ‘vogels’ en ‘planten en paddenstoelen’. De fototentoonstelling Groene Camera is een initiatief van Natuurfotografie Magazine in

Quote

Uitgaan nu.nl

29 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching