Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam, Evenementen, feest, plezier, dans, muziek - Op 27 oktober is er een groot concert in de Ziggo Dome om te vieren dat Amsterdam 750 jaar bestaat. Bekende Nederlandse artiesten zoals André Hazes Jr, René Froger, S10, en nog veel anderen doen mee.

Dit bijzondere concert laat de muziekgeschiedenis van Amsterdam zien met allerlei soorten muziek, van oude hits tot moderne pop en hiphop.

Het concert opent het jubileumjaar van Amsterdam 750 en iedereen in Nederland is uitgenodigd om dat mee te vieren. Binnenkort start de kaartverkoop via openingsconcertamsterdam750.nl.

Danstradities

Het concert is een eerbetoon aan Amsterdam en laat zien hoe verschillende muzikale en danstradities samensmelten tot iets unieks dat nog nooit vertoond is. Bezoekers worden getrakteerd op een ultieme medley van Jordaan-liedjes, vertolkt door sterren uit verschillende generaties. Het Metropole Orkest brengt dance-klassiekers ten gehore terwijl ook de clubcultuur van Amsterdam op het podium gevierd wordt. Er zijn ook speciale beelden van de stad en optredens die de geschiedenis van Amsterdam op een leuke manier vertellen.

Geschiedenis

In het diverse programma worden unieke archiefbeelden en opnames van filmmaker Jerom Fischer vertoond. Daarnaast wordt Amsterdam als stad op de hak genomen door comedian Rayen Panday en neemt cabaretduo Van der Laan & Woe bezoekers in een vogelvlucht mee door de geschiedenis van de stad.

Jaar vol feestelijkheden

Het concert is het begin van een jaar vol feestelijkheden voor de 750e verjaardag van Amsterdam. "We willen Amsterdam groots vieren met een bijzondere opening", zegt Sietse Bakker, de programmadirecteur van Amsterdam 750.

200+ evenementen

In aanloop naar het 750-jarig bestaan van de stad Amsterdam op 27 oktober 2025, zijn er een jaar lang meer dan 200 evenementen door de hele stad. Musicals, tentoonstellingen, sport, buurtactiviteiten, verhalen, fotografie, leuke activiteiten voor kinderen en nog veel meer. De komende tijd wordt steeds meer bekendgemaakt over de invulling van het jubileumjaar op de website amsterdam750.nl.

Stadspas

Jongeren tot en met 26 jaar met een Stadspas kunnen vanaf 8 maart al een kaartje kopen tegen een sterk gereduceerd tarief. Zij ontvangen een flyer in de bus. Ook is een deel van de kaarten beschikbaar voor Amsterdammers die zich op een bijzondere manier inzetten voor de stad. Zij ontvangen later dit jaar een uitnodiging.

De artiesten die optreden zijn:

André Hazes, René Froger, S10, Sophie Straat, Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis, Donnie, Edsilia Rombley, Latifah, Niki Jacobs, Van der Laan & Woe, Metropole Orkest, ISH Dance Collective, ZO! Gospel Choir, Gershwin Bonevacia, Rayen Panday, Het Nationale Ballet, Amsterdams Andalusisch Orkest.

Quote

Uitgaan nu.nl

28 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching