Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam, Horeca, Uitgaan - Voor steeds meer mensen is de Houthaven hún Amsterdamse buurt. In de serie Mijn Houthaven laten we een aantal van hen aan het woord. Deze keer: Marco Noom, eigenaar van 7eventyfive op het Memeleiland.

Gezellig kletsen
"Ik werkte vele jaren als chef in diverse keukens en daarna een tijd als grafisch ontwerper”, vertelt de 53-jarige Amsterdammer. “Maar ik begon weer zin te hebben in de horeca. Ik miste het gezellige kletsen, het contact met mensen. Ik droomde van een eigen zaak. En na het overlijden van mijn vader en mijn broer ging ik nadenken over het leven. Wat wil ik, waar leef ik voor, hoe blijf ik gezond?”

Populaire koelkast
Door de coronacrisis moest Marco het dromen weer op een laag pitje zetten. Maar het leidde wel tot een ontdekking. “In de sportschool zag ik dat ze een grote koelkast hadden, met gezonde hapjes en drankjes. En dat daar veel interesse voor was. Dat hield ik in gedachten.”  Intussen was Marco’s goede vriend Jeff op het Memeleiland gaan wonen. Hij zag deze plek, wat toen nog een kantine voor de bouwers was. Ze kwamen erachter dat het bedoeld was voor een nieuwe horecaonderneming.

Japanse wijsheid
Met steun van Jeff waagde Marco vorig jaar de sprong. Hij opende 7eventyfive, een speelse versie van het Engelse woord voor 75. “De naam komt voort uit een oude Japanse wijsheid: als je iets proeft dat je nog nooit eerder hebt geproefd, verleng je je leven met 75 dagen.”

Trouwe klanten
De zaak begint nu te lopen, ervaart Marco. “Er zijn steeds meer trouwe klanten. We zijn echt een huiskamer aan het worden. Buurtbewoners, toeristen die in het hotel verblijven, ondernemers in de buurt. ’s Zomers veel wandelaars. Mensen die langskomen als ze op weg zijn naar de pont voor de NDSM-werf. En steeds meer mensen uit de Spaarndammerbuurt. Dat ontdek ik als ik met ze praat.”

En hoe voelt Marco zich zelf in het hart van de Houthaven? “Prima! Het is een mooie wijk, met de verschillende soorten bouw en de grachtjes. En het heeft nu al de sfeer van het Oostelijk Havengebied, waar ik zelf woon.”

Meer informatie
www.7eventyfive.com
7eventyfive, Memeleiland 180
Openingstijden:
woensdag, donderdag, vrijdag 8.00 uur tot 16.00 uur
zaterdag en zondag 9.00 uur tot 16.00 uur.

Bron: Gemeente Amsterdam

Quote

Uitgaan nu.nl

18 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching