Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

023 Haarlem en wijde omgeving, Kunst & Cultuur - Een nieuw jaar, een nieuwe O.P. De Liefde! Woensdag 17 januari presenteert cabaretier Fimme Bakker ons maandelijkse open podium. Fimme studeerde aan de Koningstheateracademie in Den Bosch en won vorig jaar de juryprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival.

De line-up van 17 januari bestaat uit: Eva Maria de Wit, Thomas van der Hulst, Leon Bril, Marianne Nan, Job van Duinen en Marjolein Fokkema. Heel veel talent voor een zacht prijsje!

Woensdag 17 januari, 20.30 uur
Koop kaarten

Pieter Jouke speelt try-out van Sluikstort
Sluikstort is de 7e voorstelling van Pieter Jouke. En zoals hij altijd zegt: Ik maak eerst 6 oefenvoorstellingen. Dus eigenlijk kan het niet anders dan dat dit zijn meest bijzondere voorstelling wordt. Maar ja. Hij zal ook wel weer een achtste maken, solo. Een try-out van Sluikstort is vrijdag 12 januari te zien in De Liefde. Er zijn nog een paar kaarten, dus haast je als je erbij wilt zijn!

Vrijdag 12 januari, 20.30 uur
Koop kaarten

Tobias van Kaam & Jort van der Maarel in Dubbelop
Dubbelop is onze eigen reeks dubbelprogramma's voor jong cabarettalent. Deze maand zie je Tobias van Kaam en Jort van der Maarel. Zij studeerden beiden in 2022 af aan de Konings Theateracademie in Den Bosch en werken alle twee aan hun debuutvoorstelling. In De Liefde spelen ze op 26 januari alvast een deel daaruit!

Tobias van Kaam is cabaretier, theatermaker, tekstschrijver. De wereld is niet zo fantastisch als hij voor ogen had. Sterker nog, als je even goed om je heen kijkt, is de wereld vaak ronduit kut. Gevuld met tegenslagen, ziektes, dood en verderf. Dit klinkt in eerste instantie als een vrij deprimerende manifestatie, maar Tobias maakt van deze tragiek een speeltuin. Op kinderlijke wijze kijkt hij naar de wereld, waarin hij de grote thema’s van het leven bevraagt: waarom is er eigenlijk iets? Of: waarom houd ik als 23-jarige man nog steeds zo van dino’s? Leun achterover en ga met Tobias op doldwaze tocht, dubbel en dwars door zijn fantasie. Gewapend met scherpe humor, een enorme verbeeldingskracht en net iets te veel feitjes over dino’s, in een poging tragiek om te zetten in vreugde.

Ook Jort van der Maarel is cabaretier, comedian en tekstschrijver. Hij vraagt zich af waarom een mid-twintiger zich moet schamen voor huisje-boompje-beestje en een zilveren ANWB lidmaatschap? Kunnen er nog dingen zijn zoals ze zijn, gewoon omdat ze zo zijn? De wereld ziet er heel anders uit dan aan Jort was beloofd. Gecompliceerder. Is er nog ruimte voor de eenvoud? Jort van der Maarel nodigt je uit om met hem aan de zijlijn te gaan staan; zijn natuurlijke habitat. Daar waar je de boel weer even in perspectief kan plaatsen. Gewapend met een scherpe dosis humor, een oude ziel en flinke bos krullen neemt hij je mee in zijn zoektocht naar de steunpilaar van zijn levensgeluk: overzicht.

Vrijdag 26 januari, 20.30 uur
Koop kaarten

In januari in De Liefde
Vrijdag 12 januari: Pieter Jouke - Sluikstort
Zaterdag 13 januari: Bakker & Bakker - Ben je bezopen? - UITVERKOCHT
Zondag 14 januari: Lenny Kuhr - UITVERKOCHT
Woensdag 17 januari: Open Podium De Liefde
Donderdag 18 januari: Mylou Frencken - Minnares (première)
Vrijdag 19 januari: Mylou Frencken - Minnares - UITVERKOCHT
Zaterdag 20 januari: O'Dreams - Dublin - UITVERKOCHT
Vrijdag 26 januari: Dubbelop - Tobias van Kaam & Jort van der Maarel
Zaterdag 27 januari: Diva's op stal - Mats Lodenstijn & Stephan Christiaan Peters
Zondag 28 januari: The Lasses
Woensdag 31 januari: De Dubieuze Avond

KOOP HIER JE TICKETS

Theater De Liefde
Begijnhof 10
HAARLEM, Noord-Holland 2011 HE
Netherlands

Quote

Uitgaan nu.nl

19 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching