Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Robert Wun, Mantel en paraplu bezet met Swarovski-stenen, ‘Rainfall Coat’, haute couture collectie, voorjaar 2023. 

NLMagazine/Den Haag, Kunst & Cultuur, Fashion - Passend bij de tijd van het jaar, met regenachtig weer en de kerstperiode vol glitter and glamour, is vanaf nu een spectaculair ontwerp toegevoegd aan de tentoonstelling ‘Royals & Rebels – British Fashion’: de ‘Rainfall Coat’ van Robert Wun.

Het gaat om een zwarte mantel met paraplu, bezet met meer dan 30.000 Swarovski-stenen die lijken op regendruppels. Letterlijk een schitterende outfit dus, in februari nog gedragen door zangeres Skin van de Britse rockband Skunk Anansie toen ze een lintje ontving van koning Charles III.

Modelabel Robert Wun
Begin dit jaar mocht het in Londen gevestigde modelabel Robert Wun de Paris Haute Couture Fashion Week afsluiten en dat deed hij met een spectaculaire collectie. Een van de hoogtepunten van de Couture collectie Lente Zomer 2023 was zonder twijfel de zwarte mantel waarop een enorme hoeveelheid kristallen het effect geven van regendruppels die naar beneden rollen. Deze zijn met de hand bevestigd en dat nam bij elkaar zo’n 600 uur in beslag. De mantel is zó populair dat het niet mogelijk was om deze gedurende de hele looptijd van de tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion te tonen.

Robert Wun
Robert Wun, geboren in Hong Kong, werd in 2012 ontdekt vanwege zijn spectaculaire afstudeercollectie aan de University of Arts London, met specialisaties in Womens Wear Fashion, Design and Technology en Fashion Design. Na twee jaar als freelancer in de branche te hebben gewerkt, lanceerde Robert in 2014 zijn eigen label. Robert is in 2023 uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen in de mode-industrie door Vogue Business 100 en Tatler Asia. Hij heeft bekende sterren gekleed, onder wie Beyoncé, Lady Gaga, Celine Dion, Adele en Cardi B. Ook werkte Wun samen met The Royal Ballet, Hunger Games Movie Series en regisseur Wong Kar Wai.

Over de tentoonstelling
De tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion neemt bezoekers mee op reis door Groot-Brittannië en laat zien hoe de Britten hun stempel stevig weten te drukken op de modegeschiedenis. De tentoonstelling is tevens een eerbetoon aan Vivienne Westwood. Hoogtepunten in de tentoonstelling – naast de Rainfall Coat van Wun – zijn de Westwood-trouwjurk die actrice Sarah Jessica Parker droeg in de film Sex and the City en recent in de serie And Just Like That, twee outfits van Lady Diana en twee hoedjes van koningin Máxima, gedragen tijdens belangrijke events in Engeland.  

Quote

Uitgaan nu.nl

16 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching