Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Zeeland Kunst & Cultuur - Kunst en cultuur is overal te vinden in Zeeland. Kunstenaars die worden geïnspireerd door zon, zee en de schitterende lucht, zijn hier op de juiste plek. Van kunstwerken in musea tot muurschilderingen op straat. Al wandelend door de straten proef je een en al cultuur. Overal zijn monumenten en erfgoed te vinden, ook in bijzondere musea. Één ding is zeker; je culturele hart kun je hier ophalen.

Kunst in Zeeland
Het barst van de kunst in Zeeland. Zeeland is inspirerend en trekt vandaag de dag nog steeds veel kunstenaars en kunstbewonderaars aan. Vanwege het landschap, het ritme van de zee en het unieke licht is Zeeland een ware trekpleister. Zo is Domburg nog steeds het bekendste kunstenaarsdorp in Zeeland. Vanaf 1870 ontwikkelde hier een kunstenaarskolonie. Zeeuwse kunstenaars gaan steeds meer mee met de moderne tijd en we zien steeds vaker op veel locaties mooie graffiti kunstwerken. Zoals de welbekende watertoren in Oostburg, waar Johnny Beerens surrealistische waterdruppels heeft gecreëerd.

Musea in Zeeland
Kunst en cultuur zijn in Zeeland goed bewaard gebleven en worden op prachtige wijze tentoongesteld. In veel musea komt het traditionele Zeeuwse leven als thema terug, zoals de landbouw, visserij en scheepsvaart. Het Zeeuws Museum in de historische abdij van Middelburg heeft een unieke verzameling wandtapijten. En het Maritiem MuZEEum in Vlissingen vertelt over het maritieme verleden van onder andere Michiel de Ruyter. Of bezoek het grootste museum in de provincie Zeeland, dat gewijd is aan de bewogen jaren tijdens de Tweede Wereldoorlog: Het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. In Sas van Gent vind je het Industrieel Museum Zeeland, waar je kennismaakt met de Zeeuwse industrie. 

Quote

Uitgaan nu.nl

24 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching