Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam Kunst & Cultuur, muziek - Rapper, Youtuber, TikTok sensatie en sinds kort reality ster King Faisel heeft een drukke zomer achter de rug. Momenteel scoort Faisel goed met zijn deelname aan het reality programma “Good Luck Guys”. Hierin worden twaalf influencers gevolgd terwijl ze zich bevinden op een afgelegen strand in Thailand zonder enige vorm van luxe.

Tussen de opnames en diverse optredens door had hij gelukkig ook nog tijd om de studio in te duiken voor nieuwe muziek. Waaronder de track ‘Drip Drop’, waarop hij samen met Jamily Jordan die bad bitch sassy sound naar Nederland haalt.

PRE-SAVE/STREAM ‘DRIP DROP’ HIER

“De bedoeling van het nummer is om je goed en zelfverzekerd te laten. En dat het niet uitmaakt wie of wat je bent : You are always dripping.” – Faisel

Faisel vindt Jamily Jordan een van de beste vrouwelijke Nederlandse artiesten van dit moment en wilde al enige tijd met haar samenwerken. Beide miste een bepaalde sound en besloten samen om hier wat aan te doen. Met ‘Drip Drop’ hebben ze een dikke track gemaakt, waarop een krachtige vrouw en een queer rapper samen komen en waarmee ze iedereen willen empoweren!
 Drip Drop' komt uit op 1 december 2023 uit op Darling Records via Sony Music

Over King Faisel
Faisel, beter bekend als King Faisel, is een Youtuber, TikTok sensatie, presentator, host en de eerste openlijk queer rapper van Nederland. Zijn unieke standpunten, venijnige oneliners en goede gevoel voor humor maken hem tot een goed ontvangen persoonlijkheid in alle media. 

Met zijn uitgesproken mening is Faisel een opvallende verschijning in het Nederlandse medialandschap. Met zijn hilarische, vaak vlijmscherpe opmerkingen gaf Faisel deze zomer nog meer kleur aan de Amsterdam Pride, waar hij samen met Miss Cartier verslag deed voor de van de parade voor de NPO.

In aanloop naar de Pride was hij ook te zien in de AT5/NH Nieuws serie 'People of the Pride'. Andere hoogtepunten waren zijn optredens op Kwaku Festival, Milkshake en zijn deelname aan de realityshow ‘Good Luck Guys’, waar hij al snel werd bestempeld als publieksfavoriet. Momenteel werkt Faisel hard aan nieuwe muziek wat uitkomt op Darling Records, het queer label van Sony. Daarnaast is hij bezig met een podcast, een documentaire over queer zijn in de hiphopscene en world domination.

Quote

Uitgaan nu.nl

21 juni 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching