Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Utrecht/Baarn - Het Monteverdi Kamerkoor Utrecht (MKU), onder leiding van de pas aangetreden Elske te Lindert, komt met een sfeervol programma in de donkere dagen voor Kerstmis. ‘O Nata Lux’ zal klinken op zaterdag 9 december om 20.30 in het Witte Kerkje van Baarn, en op zaterdag 16 december om 20.30 in de Lutherse Kerk te Utrecht.

Van de engel die verscheen aan Maria, de herders in het veld, de wijzen uit het oosten die een ster zagen tot het grote mysterie van het kindje in de stal: het Monteverdi Kamerkoor bezingt verschillende onderdelen van het kerstverhaal tijdens een sfeervol programma in de donkere decembermaand. Van de zestiende tot en met de twintigste eeuw, van Nederland tot Engeland en Frankrijk: laat je betoveren door de melodieën van componisten als Sweelinck, Poulenc, Tallis, Byrd, Britten en Tavener, en ga mee op een muzikale reis!

De titel van het concert is ontleend aan het openingswerk van het concert ‘O Nata Lux’ van Thomas Tallis (1505-1585). Hierin wordt de Christus die geboren wordt aangeduid als ‘Licht geboren uit Licht’. Er klinkt al in door dat dit kind niet onder ons zal blijven en dat zet het kerstverhaal in een breder perspectief.

Onze nieuwe vaste dirigent Elske te Lindert geeft met dit programma haar visitekaartje af. Na onze laatste concerten eind september/begin oktober, onder leiding van Kees Jan de Koning, is zij vol enthousiasme met het koor aan de slag gegaan. Benieuwd naar het resultaat? Wees welkom!
Hark how the bells, sweet silver bells, all seem to say ‘Throw cares away’! Merry Christmas!

Toegangsprijs
O Nata Lux: € 17,50 standaard / € 15,- donateurs / € 12,50 CJP en U-pas (bij de ingang te tonen).

Data:
·     Zaterdag   9 december 2023, Het Witte Kerkje Baarn, aanvang 20:30 uur.
·     Zaterdag 16 december 2023, Lutherse Kerk Utrecht, aanvang 20:30 uur.

Reserveren: via https://monteverdikamerkoor.nl/project/o-nata-lux/

Quote

Uitgaan nu.nl

24 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching