Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Den Haag Kunst & Cultuur, theater, VIDEO - Na een reeks online voorstellingen maakt Glitter zijn live-debuut met een sterrencast. In 2021 zag Glitter van Antonin Rioche het licht op CaDance Festival, maar omwille van coronamaatregelen was die voorstelling alleen online te zien. Nu gaat Antonin live: hij brengt de veelgeprezen voorstelling terug en trekt in het voorjaar van 2024 de Nederlandse theaters in.

Destijds mocht Korzo-huismaker Antonin Rioche rekenen op mooie recensies in NRC, De Volkskrant en Het Parool, waarin Glitter geprezen werd om het ‘theatrale en bombastische’ karakter, evenals de ‘heerlijke performers’ Grace Lyell, Ève-Marie Dalcourt en Toon Lobach. Finn Ronsdorf – een singer-songwriter uit Berlijn – werd bovendien onthaald als een ‘echte ster’ met de rake teksten in zijn liedjes.

Over Glitter
Glitter is een gechoreografeerde compositie van Antonin Rioche over liefde, roem en erkenning. Het lonkt naar onze kindertijd waarin alles mogelijk lijkt en dromen nog niet vervaagd zijn. Een melancholische glimp naar verloren momenten stuwt het werk voort. ‘De echte paradijzen zijn de paradijzen die we verloren hebben’, zei Proust. De cast belichaamt, met een zweem van humor, intieme herinneringen aan dromen die allang achter ons liggen. In Glitter lokt het sterrendom en zet dit in schril contrast tot de realiteit. In een flirt met tragische burlesk worden we meegenomen naar dat wat we allemaal herkennen: de illusie van grootsheid die iedereen in zich draagt.

We spreken gerust van een sterrencast met de dansers Grace Lyell, Ève-Marie Dalcourt en Toon Lobach. Ze verdienden hun sporen op topniveau bij NDT2 en hebben inmiddels allemaal een carrière opgebouwd als maker en performer. Singer-songwriter Finn Ronsdorf is met de rake teksten in zijn liedjes een onmisbaar onderdeel van Glitter. De Duitse muzikant – door 3voor12 gedoopt tot ‘de Berlijnse Rufus Wainwright – speelde al op Eurosonic en bouwt gestaag verder aan zijn carriere.

Bekijk hieronder de trailer.


Tour langs Nederlandse theaters
Vanaf februari gaat Glitter op tour langs verschillende Nederlandse theaters.
De volledige speellijst:

-          Vrijdag 2 februari 2024 – Verkadefabriek, Den Bosch

-          Zaterdag 3 februari 2024 – AINSI, Maastricht

-          Vrijdag 9 februari 2024 – LUX, Nijmegen

-          Dinsdag 13 februari 2024 – De Oosterpoort, Groningen

-          Donderdag 15 februari 2024 – Podium Hoge Woerd, Utrecht

-          Dinsdag 27 februari 2024 – Theater Bellevue, Amsterdam

-          Zaterdag 9 maart 2024 – Theater de Kunstgreep, Oostzaan

-          Donderdag 14 maart 2024 – Ins Blau, Leiden

-          Vrijdag 15 maart 2024 – Stadsschouwburg, Utrecht

-          Zaterdag 16 maart 2024 – Natlab, Eindhoven

-          Woensdag 27 maart – Chassé Theater, Breda

Over Korzo
Korzo is een toonaangevend podium én creatief producent. We werken met makers en partners die zich begeven op het snijvlak van dans en beweging, grenzen opzoeken en er overheen kijken. Zij vinden een plek in en rond onze avontuurlijke programmering, het India Dans Festival en CaDance Festival. Korzo presenteert een afspiegeling van de actuele top op het gebied van dans, muziek en fysiek theater en circus.

Quote

Uitgaan nu.nl

24 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching