Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Desirée Mouw toont haar Toro Greenkeeper Student of the Year 2023 trofee. - Vakblad Greenkeeper reikt prestigieuze prijs uit tijdens Green Gala - NLMagazine/Den Bosch, Awards, evenementen - Desirée Mouw mag zich Toro Greenkeeper Student of the Year 2023 noemen. Ze won deze titel op het Green Gala van vakblad Greenkeeper dat op woensdag 22 november plaatsvond ’s-Hertogenbosch. Mouw is greenkeepster bij Het Rijk van Nunspeet op de Veluwe.

Mouw ontving haar prijs, een bronzen stier, uit handen van jurylid Liset van Pinxteren van IPC Groene Ruimte. Van Pinxteren prees Mouw om de manier waarop zij haar verantwoordelijkheid pakt en heel contentieus haar werk verricht. ’Van dergelijk medewerkers moeten we er heel veel hebben’. Mouw had de winst ‘niet zien aankomen’ en bedankte haar familie, collega’s en werkgever voor de kansen die zij heeft gekregen.

Mouw is nog een echte nieuwkomer in het vak.
Ze werkt nu ruim twee jaar als greenkeeper voor De Enk Groen & Golf bij golfbaan Het Rijk van Nunspeet - met een achtergrond in het bos- en natuurbeheer helemaal niet zo'n gekke stap. ‘Alle kennis van flora en fauna en de zorgplicht die we daarvoor hebben, dat komt terug in het vak van greenkeeper. Ook soorten vegetatie die je niet in de greens wilt hebben, ken ik; dat is ook een pluspunt. Daarnaast doen we hier, weliswaar kleinschalig, ook aan bosbouw.’ Mouw wil graag nog veel meer kennis opdoen, om zoveel mogelijk te kunnen bijdragen aan het team. 

Greenkeeper of the Year 2023
Naast Toro Greenkeeper Student of the Year, werd op het Green Gala ook een Greenkeeper of the Year 2023 benoemd. Lee Lennox van Golfbaan Stippelberg mag de titel een jaar dragen.

Vakjury
De vakjury bestaat naast voorzitter Frank Klaver (Nederlandse Greenkeepers Associatie) ook uit de leden Liset van Pinxteren (IPC Groene Ruimte) en Toine Hattink (HAS Green Academy). 

Sponsors
De Toro Greenkeeper Student of the Year-verkiezing wordt gesponsord door Toro. Vakblad Greenkeeper organiseert de verkiezing al sinds 2015. Met de verkiezing wil de uitgever van dit blad talentvolle jonge greenkeepers aanmoedigen en in het zonnetje zetten. Hoofdredacteur Hein van Iersel: ‘Wij willen met de studentverkiezingen jongeren en zij-instromers ook uitdagen om zich met elkaar te meten.' 

Erelijst
In het verleden werd de prijs gewonnen door respectievelijk Derck Versteegh (2015), Jolanda Stegerman-Vonder (2016), Davy Driessen (2018), Wilco Oskam (2019), Nick Verbeet (2020), Yana Batista Rodriguez (2021) en Glenn Russell (2022).

Quote

Uitgaan nu.nl

24 februari 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching