Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam Onderwijs, C reativiteit - In het kader van het Maaksymposium 2023 biedt Waag een workshop aan speciaal voor leerkrachten. In deze workshop maken we skin-ons (draagbar In het Europese project Critical ChangeLabs onderzoekt Waag Futurelab samen met partners uit onder andere Finland, Spanje en Oostenrijk de relatie tussen jongeren en democratie. Het project richt zich op jongeren (11 – 18 jaar oud) en beoogt door middel van maakonderwijsactiviteiten het begrip democratie te heroverwegen.

De OBA en Mokum maakcoalitie organiseren dit najaar samen met partners uit het hele land hét maaksymposium van 2023. Waag Futurelab is een van die partners en organiseert dit jaar een workshop ‘Skin-ons for future generations’!

Workshop ‘Skin-ons for future generations’
In het kader van het Maaksymposium biedt Waag een workshop aan voor leerkrachten op 14 november 2023. Tijdens de workshop maak je kennis met de maakactiviteiten die onderdeel zijn van een Critical ChangeLab. In deze workshop gaan we door kritische reflectie aan de slag met inclusiviteit van onze democratie. Hoe inclusief is onze democratie eigenlijk? Wie worden er wel vertegenwoordigd en wie niet?

In de workshop gaan we aan de slag met het maken van zogenaamde ‘skin-ons’: draagbare objecten en sieraden. Deelnemende leerkrachten worden uitgedaagd na te denken over welke groepen in onze democratie weinig te zeggen hebben. Door middel van de skin-ons kunnen deze groepen, die nu niet vertegenwoordigd zijn in ons democratisch stelsel, zichtbaar worden en een stem krijgen. Denk bijvoorbeeld aan entiteiten als de natuur, dieren, de oceaan en de kinderen van de toekomst. Niet alleen creëert deze maakactiviteit bewustzijn bij deelnemers, een volgende stap zou zijn om beleidsmakers en politici aan te moedigen om rekening te houden met toekomstige generaties in de besluitvorming van nu. 

Maaksymposium - avondprogramma
‘s Avonds tussen 19.30 en 21.30 uur worden verschillende presentaties gegeven en gaan we met professionals uit het maakonderwijs in gesprek. Met diverse sprekers, interactieve intermezzo’s en een prikkelend debat met stellingen over maakonderwijs onder leiding van Astrid Poot.

Meer informatie
Datum en tijd
di. 14 nov. 2023 16:00 - 17:30 CET

Locatie
Waag, Nieuwmarkt
Nieuwmarkt 4 1012 CR Amsterdam

Quote

Uitgaan nu.nl

16 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching