Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Uitgaan, evenementen, wandelen in Zeeland – In Zeeland kan het geluk niet op, want de herfst is inmiddels in volle gang! Dat betekent voor iedere bezoeker aan Zeeland de mogelijkheid om te genieten van een mooi natuurverschijnsel, kennis te maken met dé Big Five van Zeeland én zich te begeven in een natuur die bestaat uit bruine, gele, rode en zelfs paarse kleuren. De knusse, gezellige herfstsfeer is ook over de Zeeuwse steden neergedaald. Wij weten wel waar je het moet zoeken in deze tijd van het jaar. Benieuwd geworden?

Herfstige wandelingen: spot rood zeekraal!
Het typisch Zeeuwse zeekraal, met zijn zilte smaak, dat is natuurlijk groen, toch? Niet altijd dus! In oktober heb je de kans om tijdens je wandeling rood gekleurd zeekraal te bewonderen. Een mooi natuurverschijnsel, dat in een aantal natuurgebieden groeit. In het vogelrijk gebied De Prunje bijvoorbeeld! Heb jij het al eens gezien? Ook andere wandelingen zijn de moeite waard tijdens dit seizoen. Duik bijvoorbeeld de Zeeuwse bossen in of ga op zoek naar haaientanden op het strand van Nieuwvliet. Bekijk onze 6 tips!
6 tips voor herfstige wandelroutes

De Big Five van Zeeland
Denk jij bij het horen van de 'Big Five’ gelijk aan de 5 machtigste zoogdieren die je tijdens een safari in Zuid-Afrika kunt tegenkomen? Dat snappen we, maar hier in Zeeland hebben we onze eigen bijzondere Big Five! Om bijvoorbeeld een flamingo te spotten hoef je niet af te reizen naar een tropisch gebied, want je kunt ze in deze tijd gewoon in Zeeland spotten. Dat bespaart je weer een tripje naar Verweggistan. 😉 Ook andere dieren uit de Zeeuwse Big Five, zoals het edelhert en de zeearend, laten zich tijdens de herfst vaker zien. Benieuwd naar de Zeeuwse Big Five én waar je ze in het wild kunt zien?
De Big Five van Zeeland

Top 5 steden om te winkelen
Met deze temperaturen en de gezellige herfstsfeer is het aantrekkelijk om de steden in te duiken en te struinen door allerlei knusse winkelstraten met leuke boetiekjes, vaak in monumentale panden. Van die boetiekjes waar je de leukste dingen scoort die je niet zomaar kunt vinden als je ernaar zoekt. Ga je liever voor een stad met zowel boetiekjes als grote ketens? Ook dan hebben we tips voor je! We hebben in Zeeland zelfs een échte modestad. Wij zetten de top 5 Zeeuwse steden om te winkelen voor je op een rij.
Top 5 steden om te winkelen

Bij déze strandpaviljoens moet je zijn
Wist je dat Zeeuwse strandpaviljoens vaak in de prijzen vallen? Zo staat BomBaai Strandbar dit jaar zelfs op nr. 1 van de best beoordeelde strandtenten in Nederland. Dat Zeeuwse strandpaviljoens goed beoordeeld worden is niet voor niets! Heerlijke gerechten, gezellige terrassen en vriendelijk personeel, kortom: de ideale uitvalsbasis na een lange strandwandeling. Buiten op het terras met de zeewind in de haren en een warm drankje in de hand of juist binnen, waar je de gezellige sfeer (én lekkerste gerechten) proeft. Weten waar je moet zijn?
Tips voor strandpaviljoens

Oog in oog met kabouters!
Tip voor de kids
Hebben jullie ze al gespot? Kabouters verstopt door Zeeuwse bossen! Rugzakje met wat lekkers op de rug, puntmuts op, opdrachtenboek in de hand en de pret kan beginnen bij de kids. Laat kabouterpaaltjes jullie de weg wijzen in Boswachterij Westerschouwen. Of kies voor het kabouterpad Braakman-Noord, lees onderweg een verhaaltje uit het kabouterboek en laat de kinderen leuke kabouteropdrachten uitvoeren. Na afloop ligt er een lekkere verrassing voor ze klaar! Ook andere herfstactiviteiten in Zeeland laten jouw kind stralen. Ontdek deze én andere herfstactiviteiten met kinderen. Veel plezier!
8x herfstactiviteiten met kinderen

Quote

Uitgaan nu.nl

18 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching