Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

Door Ellen Kemler, Senior onderzoeker/projectleider, VeiligheidNL - NLMagazine Lifestyle & Gezondheid, Sport - Dit weekend waren er op de Nederlandse voetbalvelden weer diverse voetbalblessures waar te nemen.

Ondanks het positieve nieuws dat, op basis van de meest recente landelijke blessurecijfers, het risico op een blessure lijkt af te nemen, komen voetbalblessures nog vaak voor.

Het aantal meisjes en vrouwen dat aan voetbal doet, neemt toe blijkt uit de rapportage “Zo sport Nederland” van NOC*NSF. Doordat er meer meisjes en vrouwen aan voetbal doen, ontstaan er ook meer blessures bij hen dan voorheen. Het aandeel van de meisjes en vrouwen lijkt vanaf 2019 iets toe te nemen, nadat er in dat jaar eerst een kleine daling was waargenomen. Op basis van de landelijke blessurecijfers kunnen hierover echter geen definitieve uitspraken worden gedaan.

Feit blijft wel dat in het voetbal, als grootste teamsport van Nederland en contactsport, veel blessures ontstaan. Met een juiste warming-up en goede training kunnen blessures voorkomen worden, en kan het risico op een blessure verminderen. Omdat er steeds nieuwe voetballers en vooral ook voetbaltrainers bij komen, blijft het dus belangrijk om alle aandacht voor blessurepreventie actueel te houden.

Quote

Uitgaan nu.nl

27 april 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching