Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine Kunst & Cultuur, muziek, koorzang - Het Nieuw Betuws Kamerkoor viert dit jaar het, door corona uitgestelde, 10-jarig bestaan met een bijzonder jubileumconcert. Het koor brengt een prachtig programma met werken van Fauré, Vaughan Williams en Saint-Saëns.

Het hoogtepunt van het concert is het Requiem van Fauré, een van de meest geliefde werken uit de koormuziek. Het Requiem van Fauré is geen somber of angstaanjagend stuk, zoals gebruikelijk in requiems, maar een muzikale uiting van hoop en vertrouwen.

Een ander belangrijk onderdeel van het programma met dezelfde thematiek zijn de Five Mystical Songs van Ralph Vaughan Williams. Diens muziek is rijk en kleurig en is doortrokken van mystiek. De liederen zijn gebaseerd op gedichten van de beroemde 17eeeuwse Engelse priester/dichter George Herbert. Zijn gedichten zijn kristalhelder en mystiek tegelijk en hebben daardoor een magische kracht.

Naast deze werken staan er nog een paar kleinere stukken op het programma waarin de meewerkende solisten en instrumentalisten afzonderlijk zullen schitteren, onder andere in het ontroerende Ave Verum van Camille Saint-Saëns en in het Panis Angelicus van Cesar Franck.

Dit is een unieke kans om in onze eigen gemeente Lingewaard te genieten van Fauré’s meesterwerk.

Meer informatie
Zondag 12 november 2023 14.30 uur
Stadskerk Huissen, Langekerkstraat 10

HET NIEUW BETUWS KAMERKOOR
Frans van de Loo dirigent
Claudia Wijers sopraan
Hans Scholing bariton
Leo Driesenaar orgel
Strijkersensemble

Entree € 18 (incl. koffie/thee), t/m 17 jaar € 9.
Kaarten bij de Toren van Bemmel en Bruna Huissen vanaf 22 oktober, vanaf heden via de website.
Entree aan de kassa met gepast geld of met PIN.

www.nieuwbetuwskamerkoor.nl

Quote

Uitgaan nu.nl

17 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching