Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam Kunst & Cultuur - De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum heeft Martijn Snoep met ingang van 1 augustus 2023 benoemd tot nieuw lid.

Martijn Snoep is sinds 1 september 2018 de bestuursvoorzitter van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hij studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tot aan zijn benoeming bij de ACM werkte hij 28 jaar bij De Brauw Blackstone Westbroek. Snoep is onder meer ook vice-voorzitter van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Voorzitter van de Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum Jacobina Brinkman is verheugd met de komst van Snoep. 'Ik ben erg blij dat we met Martijn onze Raad van Toezicht gaan versterken en ik zie ernaar uit met hem samen te werken. Zijn kennis en achtergrond zijn een prachtige aanvulling op onze Raad en met zijn komst is de Raad weer compleet.'

Snoep treedt toe tot de Raad van Toezicht in het jaar waarin het Van Gogh Museum zijn 50-jarig bestaan viert, met tal van speciale activiteiten en een bijzonder tentoonstellingsprogramma. Zo is op dit moment Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden te zien, een unieke samenwerking met Musée d’Orsay in Parijs. En op 13 oktober opent de tentoonstelling Van Gogh aan de Seine.

De Raad van Toezicht van het Van Gogh Museum bestaat naast Martijn Snoep uit Jacobina Brinkman (voorzitter), Maurine Alma, Hendrik Jan Roel, Marian Spier en Laurence des Cars.

Quote

Uitgaan nu.nl

19 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching