Cultuur Uitgaan Entertainment Media Lifestyle
Typography

NLMagazine/Amsterdam Evenementen - Ondanks dat F1rstman druk bezig is met zijn internationale carrière en zijn ‘Elements’ project, waarbij hij naast zijn recentelijk uitgebrachte EP ‘Grounded’ nog drie andere EP’s dropt in de komende twee jaar, komt hij deze week met de ‘Mirchi Anthem’. F1rstman heeft deze track speciaal voor MirchiFestl, het allereerste Desi/Hindi festival in Europa, vindt op 19 augustus plaats in het Haagse Zuiderpark gemaakt om alvast in de feestsfeer te komen. Naast het maken van deze anthem is F1rstman ook een van de organisatoren van het festival.

Luister vanaf 14 juli naar ‘Mirchi Anthem’ via alle steaming portalen

Samen met een van zijn go-to producers Shafique Roman dook de Nederlands/Pakistaanse Desi artiest met internationaal succes de studio in. Het resultaat is een knaller van een plaat zoals we gewend zijn van een F1rstman/ Shafique Roman samenwerking. De titel van deze hete track ‘Mirchi Anthem’ is zeer toepasselijk, aangezien Mirchi pittig betekend! Het nummer laat ons ook een klein stukje van de oude F1rstman horen, de artiest rapt namelijk sinds lange tijd weer eens  in het Nederlands. Luister nu naar ‘Mirchi Anthem’ en kom alvast in de festival vibes!
 
Over MirchiFest
Het allereerste Desi/Hindi muziekfestival van Europa is een feit! Op zaterdag 19 augustus 2023 creëert de organisatie van MirchiFest een onvergetelijk feest vol met Desi muziek en cultuur in het Zuiderpark, Den Haag.

MirchiFest is het heetste Desi-evenement met de beste Bollywoodvibes, muziek, eten en cultuur. Met een geweldige line-up van internationale topartiesten uit de Desi/Hindi-muziek en lokaal talent, wordt dit festival een unieke en levendige ervaring die je niet wilt missen!
Ga voor tickets en meer informatie over Mirchi Festival naar: https://mirchifest.com
 
Over F1stman
De 28-jarige F1rstman, echte naam Hassan Syed, groeide op in Den Haag, maar werd geboren in Lahore, Pakistan. Zijn roots zijn duidelijk terug te horen in zijn muziek.
 
Hij groeide op met Bollywood-muziek, voegde de Arabische melodielijnen en invloeden die hij kende uit shisha-lounges en de kawali- en soefi-muziek die zijn vader thuis speelde toe en mixte die in de studio met westerse hiphop- en r&b-invloeden.
“Het is een helder, open geluid op zware beats die actueel zijn en wereldwijd energie vrijmaken. Het is het geluid van nu. De internationale Bollywood-scene had zo’n moderne upgrade hard nodig”.
 
F1rstman heeft met meer dan 300 miljoen streams, 500 miljoen views en 30 multi-platina platen bewezen een van de meest succesvolle onafhankelijke artiesten uit Nederland te zijn die het beste van twee werelden combineert. Zijn verfrissende, aanstekelijke en genre-overstijgende sound wordt inmiddels wereldwijd nagevolgd. Hij trad op op grote festivals in het VK en Scandinavië en ontving prijzen voor Best Breakthrough Act en Best Collaboration bij de BritAsia Awards in Londen eind 2019.
 
F1rstman zal zijn internationale weg voortzetten en zoals hij zelf zegt: “To give a smile & create a smile, all around the world”.

Quote

Uitgaan nu.nl

16 mei 2024

Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

e-Matching